Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Numerisk analys: Numerisk linjär algebra

Kurs 7,5 högskolepoäng

Kursen fokuserar på att lösa praktiska problem med hjälp av moderna numeriska metoder och datorer. Centrala begrepp är konvergens, stabilitet och komplexitet (hur exakt svaret kommer att bli och hur snabbt det beräknas) men även andra verktyg som matris faktorisering och ortogonalisering behandlas. De algoritmer som behandlas kan bland annat användas för att lösa mycket stora system av linjära ekvationer som uppstår vid discretizing partiella differentialekvationer, samt för att beräkna egenvärden. Kursen ger teoretisk förståelse av några viktiga algoritmer samt praktisk erfarenhet av att genomföra dessa algoritmer som datorkod och att använda dem för att lösa tillämpade problem. Efter avslutad kurs skall studenten ha betydligt bättre och mer användbar kunskap av numerisk linjär algebra än elever som endast tagit en grundkurs i beräkningsvetenskap. Kursen skall också stimulera till självständigt arbete.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.maths.lu.se/utbildning/numerisk-analys/

Kontakt

Matematik LTH
Sölvegatan 18, 223 62 Lund
Box 118, 221 00 Lund

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt kunskaper motsvarande kurserna MAT131 Matematik 1 alfa, MAT132 Matematik 1 beta och MAT241 Linjeär algebra. Engelska 6/Engelska B

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 34 %, Högskoleprov: 34 %, Akademiska meriter (APGR): 32 %.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2019

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, halvtid 50%

På engelska

2 september 2019 - 3 november 2019

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Numerisk analys: Numerisk linjär algebra är 18 125 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen