Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Numerisk analys: Simuleringsverktyg

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen är en valbar kurs på avancerad nivå för en naturvetenskaplig masterexamen i matematik med inriktning mot numerisk analys.

Simuleringsteknik är ett ämne som kräver såväl erfarenhet av modellering som godakunskaper i numerisk analys samt programmeringsförmåga. Kursens ger studenter i en sen fas av utbildningen möjligheten att praktiskt arbeta i små arbetslagmed industrinära beräkningsproblem inom modellering av komplexa mekaniskasystem och härmed fördjupad kunskap om numeriska metoder för ordinära differentialekvationer meddiskontinuiteter och/eller algebraiska bivillkor, numeriska metoder för att lösa storasystem av ickelinjära ekvationssystem samt tillämpningar av matematiska metoder som återfinns på olika nivåer i industrinära simuleringsverktyg.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Matematik (naturvetenskapliga fakulteten)

Besöksadress
Sölvegatan 18A, 223 62 Lund

Postadress
Box 118, 221 00 Lund

http://www.matematik.lu.se/

Kjell Elfström

Studievägledare

+46 46 222 85 41

kjell [dot] elfstrom [at] math [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs Engelska 6/B och 90 hp i matematik och numerisk analys inklusive kunskaper motsvarande kurserna NUMN20 Numeriska metoder för differentialekvationer, 7,5 hp och NUMA01 Beräkningsprogrammering med Python 7,5 hp.

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2023

Dagtid Lund, deltid 50%

På engelska

Studieperiod

16 januari 2023 - 21 mars 2023

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Numerisk analys: Simuleringsverktyg är 18 125 SEK.