Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Affärsrätt i Europa

Kurs 15 högskolepoäng

Beskrivning

Är du intresserad av att göra affärer med länder inom EU? Då är detta utbildningen för dig! Utbildningen består av tre separata distanskurser som du också kan välja att läsa som ett paket. Utbildningen riktar sig till dig som är student, yrkesverksam, eller helt enkelt bara är intresserad av Europeiska unionen och europeisk affärsrätt. Du behöver inte ha förkunskaper om juridik eller om EU. Utbildningen ges på engelska.

Allmän information

Kurserna ger dig en översiktlig förståelse av grunderna för europeisk affärsrätt, vilket är användbart för dig som vill verka med eller göra affärer med företag utanför och inom unionen. 

Du kan välja mellan att söka kurserna som tre separata kurser som omfattar fem (5) högskolepoäng var, eller som ett kurspaket som omfattar 15 högskolepoäng. Varje delkurs motsvarar tre och en halv (3,5) veckas heltidsstudier och kurspaketet motsvarar tio (10) veckors heltidsstudier.

Varje kurs innehåller videoföreläsningar, ett antal obligatoriska självrättande test och en uppsats. 

Kurs 1: European Business Law – Understanding the Fundamentals

Kursen behandlar grundläggande EU-rätt och genomförs som en fristående distanskurs som omfattar fem (5) högskolepoäng under tre och en halv (3,5) veckas heltidsstudier. Dina kunskaper prövas genom obligatoriska självrättande test och en uppsats.

Kurskod: JGSA01

Kurs 2: European Business Law – Doing Business in Europe

Kursen behandlar transaktioner, anställningar, skatter och gränsöverskridande tvister och genomförs som en fristående distanskurs som omfattar fem (5) högskolepoäng under tre och en halv (3,5) veckas heltidsstudier. Dina kunskaper prövas genom obligatoriska självrättande test och en uppsats.

Kurskod: JGSA02

Kurs 3: European Business Law – Competing in Europe

Kursen behandlar immaterialrätt och konkurrensrätt inom EU och genomförs som en fristående distanskurs som omfattar fem (5) högskolepoäng under tre och en halv (3,5) veckas heltidsstudier. Dina kunskaper prövas genom obligatoriska självrättande test och en uppsats.

Kurskod: JGSA03

Kurspaket

Du kan även välja att söka samtliga tre (3) kurser som ett kurspaket.

Kurskod: PJA01

Kursernas olika delar

Föreläsningar

För varje rättsområde finns ett antal videoföreläsningar som du får tillgång till via lärplattformen Blackboard. Du kan se videoföreläsningarna när det passar dig så att du som student själv kan planera dina studier.

Kurslitteratur och lagtext

Parallellt med föreläsningarna läser du kurslitteraturen med tillhörande lagtext. Vilken kurslitteratur som inför varje kurstillfälle utgör kursfordran framgår av litteraturlistan.

Självrättande test

För att löpande testa dina kunskaper finns ett antal självrättande test med flervalsfrågor. Testerna är obligatoriska men kan göras flera gånger. För att få lämna in den avslutande uppsatsen krävs godkänt resultat på alla självrättande tester.

Uppsats

Uppsatsen är det avslutande momentet i varje kurs och prövar dina kunskaper inom kursens rättsområden. Varje uppsats omfattar fem (5) högskolepoäng

Examinationer

Studentens prestation kommer att bedömas utifrån uppnådda resultat på kursens obligatoriska självrättande test och uppsatsen. Uppsatsen är värd fem (5) högskolepoäng.

Vi besvarar dina frågor!

Du kan kontakta oss när som helst under kursens gång. Ring 046 - 222 11 26 eller skicka e-post till eurbus [at] jur [dot] lu [dot] se.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Juridiska institutionen

Besöksadress
Lilla Gråbrödersgatan 4-6, Lund

Postadress
Box 207, 221 00 Lund

+46 46 222 10 00

https://www.jur.lu.se/

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%. Vid lika meritvärde görs urval på högskoleprovet. Om det också är lika görs urval med lottning.

Anmälan & antagning

Start Summer Semester 2024

Blandad undervisningstid Lund, heltid 100%

På engelska, distansutbildning

Inga obligatoriska träffar

Studieperiod

3 juni 2024 - 11 augusti 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Affärsrätt i Europa är 32 500 SEK.