Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Management för ingenjörer I (kurspaket)

Kurs 30 högskolepoäng
KURSPAKET FÖR DIG SOM LÄSER TILL INGENJÖR PÅ LTH. För dig som studerar till ingenjör på LTH finns en unik möjlighet att parallellt med dina ingenjörsstudier läsa in en ”MSc in Management” vid Ekonomihögskolan.

Om kurspaketen

Det finns två vägar att söka och bli antagen till denna utbildning som primärt ges som ett program på avancerad nivå vid Ekonomihögskolan:

  1. Du har redan en avklarad kandidatexamen om 180 hp i något annat ämne än ekonomi och söker och blir antagen till programmet.
  2. Du läser en pågående ingenjörsutbildning (och saknar därmed en komplett kandidatexamen) och söker kurspaketen Management for engineers track I (”Management för ingenjörer I”) samt Management for engineers track II (”Management för ingenjörer II”).

De båda kurspaketen är totalt 60 hp som sträcker sig över två terminer.

Utbildningen är densamma oavsett om du blir antagen till programmet eller via kurspaketen. Efter avklarade 60 hp i management – varav 15 hp utgör självständigt arbete (uppsats) – har du möjlighet att ansöka om en magisterexamen (Master of Science with a major in management) samtidigt som du ansöker om din civilingenjörsexamen. Individer med dubbla masterexamina är eftertraktade på arbetsmarknaden – inte minst internationellt.

Hösten 2019: Management för ingenjörer I (30 hp)

Behörighet och ansökan

Kurspaketet (30 hp) är sökbar för registrerade programstudenter på LTH som är inne på sin sjätte termin. Du måste ha fullföljt de första fyra terminerna av utbildningen på LTH och klarat av minst 90 hp av din ingenjörsexamen för att vara behörig att söka. 

Om Master’s in Management

Master’s in Management är en internationellt gångbar så kallad ”pre-experience master”. Det innebär att man studerar management före man hunnit skaffa sig någon längre arbetslivserfarenhet. Fokus för studierna är kurser i ekonomi, management och ledarskap.

Utbildningen är intensiv och bygger på att du lär dig management genom att tränas i olika situationer där du lär dig att bättre förstå både hur du själv agerar och reagerar och hur andra individer i grupper agerar. Som student förbereds du successivt för framtida managementpositioner. Självklart lär du dig också grunderna i ekonomi, hur digitaliseringen påverkar framtidens organisationer, om globalt ansvarstagande och hur du jobbar i projekt. All undervisning genomförs på engelska och du läser tillsammans med internationella studenter från hela världen

 

Mer om utbildningen hittar du på https://www.ehl.lu.se/utbildning/program-och-kurser/magister-och-masterprogram/management-for-ingenjorer

Kontakt

Ekonomihögskolan
Tycho Brahes väg 1, 223 63 Lund
Box 7080, 220 07 Lund

Management för ingenjörer I (30 hp)

Behörighet och ansökan
Kurspaketet (30 hp) är sökbar för registrerade programstudenter på LTH som är inne på sin sjätte termin. Du måste ha fullföljt de första fyra terminerna av utbildningen på LTH och klarat av minst 90 hp av din ingenjörsexamen för att vara behörig att söka. 

Kurspaketet består av följande kurser:

  • MGTN38
  • MGTN51
  • MGTN61
  • MGTN71

Du söker till kurspaketet via antagning.se. 

Urvalskriterier
Betyg från akademiska studier på grundnivå samt Statement of Purpose, 100%

Ladda ner mall för Statement of Purpose (docx.)
Glöm inte att ladda upp ett CV tillsammans med ditt Statement of Purpose!

Läs mer om hur du laddar upp dokument på antagning.se

Management för ingenjörer II (30 hp)

Behörighet och ansökan
För att söka kurspaketet som startar vårterminen 2020 (”Management for engineers track II”) måste du vara registrerad och aktiv på kurspaketet hösten 2019 (”Management for engineers I”). 

Kurspaketet (30 hp) består av följande kurser:

  • MGTN47 Part II 
  • MGTN46 Part II 
  • MGTN26 
  • MGTN59

Du söker till kurspaketet via antagning.se. 

Urvalskriterier

Betyg från akademiska studier på grundnivå samt Statement of Purpose, 100%.

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

120 hp inom program på LTH

Urval

Platserna fördelas enligt: Akademiska meriter (APAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2019

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

2 september 2019 - 19 januari 2020

Kan bara sökas inom utbildningsprogram.

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Management för ingenjörer I (kurspaket) är 60 000 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen