Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Psykologi: Kreativitet i teori och praktik

Kurs 15 högskolepoäng

Kursen går på halvfart och vänder sig till dig som vill lära dig mer om kreativitet ur ett brett och mångapplicerbart perspektiv, från organisationers och vetenskapens kreativa sammanhang till individens kreativitet och konstnärliga uttryck. Första steget till innovation kan vara en kreativ idé, en fråga eller en lösning på ett problem. Kreativitet definieras som förmågan att skapa nya och nyttiga lösningar, alltså är banbrytande uppfinningar, revolutionerande upptäckter och snabbväxande organisationer ofta en produkt av kreativitet.

Efter genomgången kurs kommer du att ha insikter om metoder för att upptäcka, utveckla och skapa rum för kreativitet, detta på individnivå såväl som på organisationsnivå. Inom kursens ram ges du också möjlighet att utveckla individuella kreativa mål.

Undervisningen sker i form av studentaktiv pedagogik vilket innebär att du som student är delaktig i att driva din egen lärandeprocess. Studenterna deltar i obligatoriska seminarier med diskussioner, reflektioner och praktiska uppgifter. Studenterna tillämpar också sina kunskaper i ett projektarbete utifrån självvalda intresseområden. Detta sker exempelvis på en arbetsplats, skola eller i en offentlig miljö som belyses ur ett kreativt eller innovationsrelaterat perspektiv.

 

 

Mer om utbildningen hittar du på http://www.psy.lu.se/utbildning/fristaende-kurser/kursutbud

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Kursansvarig

Eva Hoff
eva [dot] hoff [at] psy [dot] lu [dot] se

Studievägledning

studievagledare_fk [at] psy [dot] lu [dot] se
046-222 87 54
046-222 80 91
www.psy.lu.se/studievagledning

www.psy.lu.se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet + Samhällskunskap 1b/1a1 + 1a2 eller Samhällskunskap A (områdesbehörighet 5/A5)

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 34 %, Högskoleprov: 34 %, Akademiska meriter (APGR): 32 %. Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2021

Dagtid Lund, deltid 50%

På svenska

Studieperiod

30 augusti 2021 - 16 januari 2022

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Psykologi: Kreativitet i teori och praktik är 25 000 SEK.