Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Psykologi: Kreativitet i teori och praktik

Kurs 15 högskolepoäng

Beskrivning

Är du en person som går och funderar på saker som hur du kan bli mer kreativ, om det finns personer som är speciellt kreativa eller vilka miljöer som främjar kreativitet? I denna halvfartskurs kan du få svar på dina frågor och lära dig mer om kreativitet.

Kreativitet är förmågan att skapa nya OCH nyttiga lösningar och kan handla om allt från banbrytande upptäckter, nya sätt att leda organisationer eller nytänkande konstnärliga uttryck till att hitta nya lösningar på vardagsproblem. 

Under kursen får du lära dig:

Om kreativitet i olika kontexter, såsom barns kreativa utveckling och hur olika kulturella, sociala och fysiska platser kan främja kreativitet. Du får också läsa om hur ledarskap och klimat i organisationer har betydelse för kreativitet samt kreativitet i vetenskapliga och konstnärliga kontexter.

Kursens upplägg

Undervisningen sker genom studentaktiv pedagogik vilket innebär att du som student är delaktig i lärandeprocessen och att du lär i dialog med andra. Studenterna läser litteraturen, skapar frågor och diskuterar på seminarier samt tränar kreativa färdigheter genom praktiska övningar. Studenterna gör också ett projektarbete, utifrån självvalda intressen, på en arbetsplats, skola eller i en offentlig miljö som belyses ur ett kreativitetsperspektiv. Projektet redovisas genom en variation av kreativa uttryckssätt.

Efter kursen

Efter denna kurs kommer du att ha fått kunskaper om hur kreativitet kan främjas och studeras. Detta är kunskaper som du kan kan ha nytta av när du studerar och i ditt arbetsliv samt främjar din personliga utveckling.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Kursansvarig

Eva Hogg

E-post: eva [dot] hoff [at] psy [dot] lu [dot] se

Studievägledare

Elin Holgersson

Telefon: +46 46-222 91 15

E-post: studievagledare_fk [at] psy [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet samt Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2.

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%. Vid lika meritvärde görs urval på högskoleprovet. Om det också är lika görs urval med lottning.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, deltid 50%

På svenska

Studieperiod

2 september 2024 - 19 januari 2025

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperHT 2023
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)*
Gymnasiebetyg med komplettering (BII)*
Folkhögskolebetyg (BF)*
Högskoleprovet (HP)*

Totalt antal antagna

Höstterminen 2023 - 62 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Psykologi: Kreativitet i teori och praktik är 28 750 SEK.