Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Psykologi: Svåra barndomsupplevelser - utvecklingspsykologiska perspektiv

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen belyser och granskar aktuella kunskaper om trauma och akut kris, med särskild fokus på barn och barnutveckling. Under kursen lär du dig om:

1. trauma och dess konsekvenser för barns sociala, kognitiva, emotionella utveckling

2. traumamedvetna stöd och insatser, och vad vi vet om deras effektivitet

3. vilka färdigheter som är kritiska i bemötande av barn som varit med om trauma.

Ett särskilt fokus ligger på individuella skillnader i traumarelaterade behov och beteenden, samt matchning av behov till insatser. Kursen innehåller både teoretiska föreläsningar och praktiska övningar.

I slutet av kursen förväntas du ha fördjupad kunskap och tillämpad kompetens om relevanta teoretiska modeller och modern vetenskaplig forskning inom området.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Studievägledare

Elin Holgersson

Telefon: +46 46-222 91 15

E-post: studievagledare_fk [at] psy [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För behörighet till kursen krävs att den sökande har någon av följande akademiska examina: Socionomexamen, sjuksköterskeexamen, psykologexamen, läkarexamen eller annan motsvarande klinisk sjukvårdande yrkesexamen, polisexamen, lärarexamen, diakonexamen, förskolelärarexamen eller relevant beteendevetenskaplig kandidatexamen.

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, deltid 25%

På svenska

Studieperiod

2 september 2024 - 19 januari 2025

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Psykologi: Svåra barndomsupplevelser - utvecklingspsykologiska perspektiv är 15 625 SEK.