Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Hållbarhet och miljö

Kurs 30 högskolepoäng

Foto av en man i glasögon försjunken i tankar.

Beskrivning

Är du intresserad av hållbarhet? Få har verklig kunskap om hur hållbarhet skapas. Hållbarhet och miljö är en tematermin* som ger dig verktygen.

Utbildningen passar både dig som har tänkt att jobba med hållbarhetsfrågor och dig, som mer indirekt, kommer att ha frågorna på ditt bord inom exempelvis framtida chefsuppdrag. 

Du får lära dig grunderna för de processer som styr miljön och klimatet. Hållbarhet är beroende av teknikutveckling och kunskap om effekter olika åtgärder medför. Men för att något ska hända krävs att människor ändrar sitt beteende och här får du lära dig mer om debatt, politik och verklighet.

Nya företeelser dyker upp och kan på kort tid påverka människors beteende. Kunskap om cirkulär ekonomi och om ledarskapets betydelse för hållbarhet är viktiga kompetenser i yrkeslivet. Även vi människor kan använda våra resurser på ett hållbart sätt och kan på så sätt påverka vår hälsa genom livet.

 

* Lunds universitet har satt samman ett antal kurser från olika ämnesområden till två tematerminer, varav Hållbarhet och miljö är den ena och den andra är Vård och hälsa i ett globalt perspektiv.

Tematerminens kursinnehåll

Hållbar utveckling för jorden, livet och miljön, 7,5 högskolepoäng (januari – mars 2021)

Hälsofrämjande vård, 7,5 högskolepoäng  (januari – mars 2021)

Hållbar utveckling, debatt, teori och empiri, 7,5 högskolepoäng (mars – juni 2021)

Hållbar materialhantering, 7,5 högskolepoäng, (mars – juni 2021)

Vissa av Tematerminens kurser undervisas på engelska och vissa på svenska.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)

Besöksadress
Ekologihuset, Sölvegatan 37, 223 62 Lund

Postadress
Sölvegatan 37, 223 62 Lund

http://www.cec.lu.se

Yvonne Persson

Studievägledare

+46 46 222 37 82

yvonne [dot] persson [at] cec [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 34 %, Högskoleprov: 34 %, Akademiska meriter (APGR): 32 %. Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2021

Blandad undervisningstid Lund, heltid 100%

På svenska, distansutbildning

Studieperiod

18 januari 2021 - 6 juni 2021

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperVT 2021
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)19,71
Gymnasiebetyg med komplettering (BII)22,33
Folkhögskolebetyg (BF)4,00
Högskoleprovet (HP)0,85
Akademiska poäng på grundnivå (APGR)165,0

Totalt antal antagna

Vårterminen 2021 - 55 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Hållbarhet och miljö är 72 500 SEK.