Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Vård och hälsa i ett globalt perspektiv

Kurs 30 högskolepoäng

Foto i sjukhusmiljö där bland annat en kvinna jobbar med något slags instrument.

Beskrivning

Är du intresserad av global hälsa eller bara nyfiken på vad det är? Nu kan du som inte känner dig redo för en hel utbildning inom vårdområdet ännu, läsa en tematermin*.

Tematerminen passar även dig som har pluggat klart, men blivit intresserad av vård- och hälsofrågor. Varför inte fylla på med lite kunskap om global hälsa, ett aktuellt tema i dessa dagar.

Denna termin är också lämplig för dig som vill veta lite mer om vårdvetenskap och alla de utbildningar som finns inom det området, t ex biomedicin.

 

* Lunds universitet har satt samman ett antal kurser från olika ämnesområden till två tematerminer, varav Vård och hälsa i ett globalt perspektiv är den ena och den andra är Hållbarhet och miljö.

Tematerminens kursinnehåll

Introduktion till vårdvetenskap, 7,5 högskolepoäng (januari – mars 2021)

Hälsofrämjande vård, 7,5 högskolepoäng (januari – mars 2021)

Global hälsa, 7,5 högskolepoäng (mars – juni 2021)

Samhälle, risk och hälsa, 7,5 högskolepoäng (mars – juni 2021)

Vissa av Tematerminens kurser undervisas på engelska och vissa på svenska.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Se respektive kurs

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 34 %, Högskoleprov: 34 %, Akademiska meriter (APGR): 32 %. Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2021

Blandad undervisningstid Lund, heltid 100%

På svenska, distansutbildning

Studieperiod

18 januari 2021 - 6 juni 2021

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperVT 2021
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)*
Gymnasiebetyg med komplettering (BII)*
Folkhögskolebetyg (BF)*
Högskoleprovet (HP)*
Akademiska poäng på grundnivå (APGR)*

Totalt antal antagna

Vårterminen 2021 - 25 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Vård och hälsa i ett globalt perspektiv är 70 000 SEK.