Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Rättssociologi: Arbetslivspraktik

Kurs 30 högskolepoäng
RÄSA40 Rättssociologi Arbetslivspraktik

Studenter som läser ämnet Rättssociologi har möjlighet att göra arbetslivspraktik under en termin. Syftet med kursen är att förbereda studenten för ett framtida arbetsliv genom att ge studenten dels möjlighet att relatera sina akademiska färdigheter till yrkesrelaterade arbetsuppgifter, dels möjlighet att etablera kontakter med potentiella arbetsgivare. Den verksamhetsförlagda praktiken inom rättssociologi kan utföras inom offentlig eller privat verksamhet samt frivilligorganisationer, i Sverige eller utomlands.

Uppgifterna utförda under praktiken ska ha anknytning till utbildningen och studenten ska ges möjlighet att använda och utveckla kunskaper, färdigheter och förhållningssätt erhållna genom tidigare studier inom rättssociologi.

Det är studentens ansvar att ordna en praktikplats samt att finansiera resor och bostad under studietiden. Studenten får inte erhålla lön ifrån praktikplatsen. För att bli registrerad på kursen krävs att praktikplatsens handledare och de huvudsakliga arbetsuppgifterna har godkänts av kursens examinator. Undervisning sker genom övningar i form av nätbaserade seminarier samt ett avslutande campusbaserat examinationsseminarium. Deltagande i undervisningen är obligatorisk.

Praktikperioden löper över 20 veckor, varav 16 veckor ska genomföras på praktikplatsen. Undervisningsdelen med inlämningsuppgifter, seminarier samt ett avslutande seminarium med presentation av kursdeltagarnas avslutande inlämningsuppgift omfattar 4 veckor. Praktikdelen motsvarar 24 högskolepoäng och undervisningsdelen 6 högskolepoäng. Senast 6 veckor före praktiken påbörjas ska studenten lämna in en praktikplan som inkluderar en beskrivning av praktikplatsen och de uppgifter som studenten ska arbeta med under praktiken. Praktikplanen ska godkännas av kursansvarig. Innan praktiken påbörjas ska ett trepartsavtal upprättas mellan praktikgivare, student och universitet.

Länk till kursens hemsida https://www.soclaw.lu.se/utbildning/fristaende-kurser/rattssociologi-arb...

Kontakt

Rättssociologiska institutionen
Allhelgona Kyrkogata 18C, Lund
Box 42, 221 00 Lund

Anette Salling

Studievägledare

+46 46 222 41 55

anette [dot] salling [at] soclaw [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt 120 hp samhällsvetenskapligt ämne varav fullgjorda kursfordringar om minst 60 hp ska utgöras av rättssociologi.

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 34 %, Högskoleprov: 34 %, Akademiska meriter (APGR): 32 %.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2019

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

2 september 2019 - 19 januari 2020

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Senaste antagningspoäng

UrvalsgrupperHT 2019

Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)*

Högskoleprovet (HP)-

Akademiska poäng på grundnivå (APGR)-

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Antagna studenter totalt

Höstterminen 20191 st

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Rättssociologi: Arbetslivspraktik är 50 000 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen