Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Barnkonventionen, barns rätt och global hälsa

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

År 1989 röstade alla länder i Förenta nationernas generalförsamling för FN:s konvention om barnets rättigheter. I dag har nästan alla medlemsstater ratificerat konventionen. Men vad innebär det? Den här kursen ger dig ett rättssociologiskt perspektiv på barnkonventionen och låter dig kritiskt reflektera över den och olika normbärande strukturer.

Barnkonventionen är en central del av FN:s Agenda 2030 och engagerar flera internationella organisationer, däribland Världshälsoorganisationen och UNICEF.

Den här kursen ger dig kunskap och underlag för att diskutera FN:s konvention om barnets rättigheter och hur den påverkar barns rättigheter och levnadsvillkor, samt policys, strategier och lagar som berör dem. Du lär dig också om innehållet i barnkonventionen för att konstruktivt och kritiskt reflektera över samspelet mellan den, global hälsa och internationella och nationella normstrukturer.

Undervisningen består av föreläsningar, seminarier, övningar och handledning. Du betygssätts på basis av två komponenter:

  1. En individuell skrivuppgift (80%)
  2. En muntlig presentation av ditt valda ämne (20%)

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Studievägledare

Anette Salling

Telefon: 046-222 41 55

E-post: anette [dot] salling [at] soclaw [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet samt Engelska 6

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%. Vid lika meritvärde görs urval på högskoleprovet. Om det också är lika görs urval med lottning.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2022

Blandad undervisningstid Lund, deltid 50%

På engelska, distansutbildning

Inga obligatoriska träffar

Studieperiod

29 augusti 2022 - 30 oktober 2022

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Barnkonventionen, barns rätt och global hälsa är 12 500 SEK.