Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Pegah Afsharian, operativt ansvarig på Kompis Sverige

"Jag tycker om att se andra människor utvecklas och kämpar för en bättre värld."
Pegah är en alumn som har många bollar i luften och reser så fort hon får tillfälle. Hon tycker om att se andra människor utvecklas och kämpar för en bättre värld.

Vad arbetar du med idag?
Jag jobbar på Kompis Sverige som operativt ansvarig. Det innebär att jag ansvarar för att vi ska nå upp till våra mål och utveckla våra befintliga verksamheter. Vi har många samarbeten med kommuner och andra organisationer som jag hjälper till att säkerställa.

Hur ser en vanlig jobbdag ut?
Det är väldigt blandat och jag har ofta många olika bollar i luften. En stor del av min tid går åt till att hålla i teammöten och avstämningar med mina kollegor, men även att träffa olika samarbetspartners.

Visste du vad du ville bli när du började studera Mänskliga rättigheter?
Nej, jag hade ingen aning.

Varför just Mänskliga rättigheter?
Jag har alltid varit väldigt samhällsintresserad och har alltid velat arbeta med något som får världen att bli bättre för andra. Det är något som känns värdefullt för mig.

Har dina studier hjälpt dig i ditt nuvarande arbete?
Ja, men framförallt det engagemanget jag hade under tiden jag studerade och bodde i Lund. Jag var dels aktiv inom nationslivet och dels i olika föreningar som t.ex. den utrikespolitiska föreningen och så var jag ungdomsansvarig för Lunds FN-förening.

Vad gillar du mest med det du gör nu?
Jag känner att vi gör något viktigt. Det motiverar mig väldigt mycket att göra något som ligger nära mina egna värderingar och intressen. I min arbetsroll gillar jag mest att jag får arbeta så nära teamet, jag älskar att få vara med och se folk utvecklas och stötta dem i sitt arbete. Vi har en arbetsplats där personalen utvecklas i takt med organisationen, det värderar jag väldigt högt.

Vad tror du att du kommer göra om 10 år?
Svår fråga! Jag tror att jag fortsatt kommer jobba med något som jag tror gör Sverige och världen bättre. Något jag tycker är intressant är ledarskapsfrågor, så jag kanske kommer arbeta inom HR eller kanske inom CSR på ett större företag. Allt beror såklart på hur Kompis Sverige utvecklas de närmsta åren.

Har du några tips till nuvarande eller nyutexaminerade studenter?
Till dem som pluggar idag så är ett tips att engagera er väldigt mycket, antingen inom nationslivet eller ideellt i någon förening. Det ideella engagemanget är väldigt viktigt och kan vara som pusselbitar som hjälper en att förstå vad en tycker är kul och vad en är duktig eller mindre duktig på. För mig var det engagemanget ett väldigt viktigt sätt att vägledas till det jag gör idag.

Intervjun genomfördes hösten 2017.

Alumnen Pegah står inomhus i en universitetsbyggnad och ler in i kameran.

Namn: Pegah Afsharian

Född: 1989

Utbildning: Mänskliga rättigheter

Kommer från: Upplands Väsby

Bor nu: Stockholm

Jobbar som: Operativt ansvarig för Kompis Sverige

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen