Gastronomy: Sustainable Eating
Kurs 7.5 högskolepoäng
Beskrivning
The delicate art of eating has many implications for sustainability. Food production and consumption affects the climate, the natural environment and the landscape. Food also affects the sustainability of societies and its individuals. Both bodily functions and length of life is partly determined by how, what, where and when we eat.
The aim of the course is to give the student a broad introduction to the study of food and eating in relation to sustainability.
The course has an interdisciplinary approach, combining cultural, nutritional and geographical perspectives. Local field studies are combined with a global outlook, based on literature studies.
Kursplan
Stängd för anmälan
Alla utbildningstillfällenKontakt
Institutionen för kulturvetenskaper
Besöksadress
Helgonavägen 3, LUX – Hus C, Lund
Postadress
Box 192, 221 00 Lund
+46 46 222 31 40
Behörighet & urval
Förkunskapskrav
Urval
Anmälan & antagning
Start Höstterminen 2024
Dagtid Lund, deltid 75%
På engelska
Studieperiod
15 oktober 2024 - 6 december 2024
Ansökan
Stängd för anmälan
Urvalsgrupper | HT 2024 |
---|---|
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI) | * |
Gymnasiebetyg med komplettering (BII) | - |
Folkhögskolebetyg (BF) | - |
Högskoleprovet (HP) | * |
Totalt antal antagna
Höstterminen 2024 - 13 st
- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen
Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.
Start Höstterminen 2025
Dagtid Lund, deltid 75%
På engelska
Studieperiod
21 oktober 2025 - 11 december 2025
Ansökan
Stängd för anmälan
Anmäl dig via antagning.se
Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.
Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor
Sen anmälan
Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.
Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES
Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/
Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Gastronomy: Sustainable Eating är 14 375 SEK.