Gastronomy: Sustainable Eating

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

The delicate art of eating has many implications for sustainability. Food production and consumption affects the climate, the natural environment and the landscape. Food also affects the sustainability of societies and its individuals. Both bodily functions and length of life is partly determined by how, what, where and when we eat.

The aim of the course is to give the student a broad introduction to the study of food and eating in relation to sustainability.

The course has an interdisciplinary approach, combining cultural, nutritional and geographical perspectives. Local field studies are combined with a global outlook, based on literature studies.

Mer om utbildningen hittar du på https://www.kultur.lu.se/en/course/SASH59

Öppen för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Institutionen för kulturvetenskaper

Besöksadress
Helgonavägen 3, LUX – Hus C, Lund

Postadress
Box 192, 221 00 Lund

+46 46 222 31 40

https://www.kultur.lu.se/

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 34 %, Högskoleprov: 34 %, Akademiska meriter (APGR): 32 %. Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2020

Eftermiddagstid Lund, deltid 75%

På engelska

Studieperiod

20 oktober 2020 - 15 december 2020

Ansökan

Stängd för anmälan

Eftermiddagstid Lund, deltid 75%

På engelska

Studieperiod

20 oktober 2020 - 15 december 2020

Ansökan

Öppen för sen anmälan

Urvalsgrupper HT 2020

Gymnasiebetyg utan komplettering (BI) 18,39

Gymnasiebetyg med komplettering (BII) 17,74

Högskoleprovet (HP) *

Akademiska poäng på grundnivå (APGR) 165

Totalt antal antagna

Höstterminen 2020 - 25 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Gastronomy: Sustainable Eating är 13 750 SEK.