Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Samhällsgeografi: Regional dynamik och planering

Kurs 7,5 högskolepoäng
SGEL28 ingår i kandidatprogrammet Samhällsplanering med urban och regional inriktning och ges på programmets tredje termin. Kursen ges inte som fristående kurs.

Med utgångspunkt i regionen som arena i ekonomisk utveckling men också i bredare mening som arena för människors och verksamheters vardag indelas kursen i fem delmoment:

a) Strukturer: Strukturomvandlingens regionala konsekvenser; företags grundläggande beroenden av den regionala resursmiljön

b) System: Verksamhetssystem med särskilt fokus på kluster och regionala innovationssystem

c) Strategier/Politik: Samhällsaktörers och näringslivets strategier för regional utveckling

d) Samhällskonsekvenser/välfärd/levnadsvillkor: Effekter av punkterna a-c analyseras med avseende på bla arbetsmarknad, social och ekologisk hållbarhet, levnadsvillkor i bredare mening med kopplingar till den urbana utvecklingen.

e) Planering för regional utveckling: hur stat, region och kommuner arbetar med regional utvecklingsplanering, dess organisation, handlingsramar och konkreta uttryck.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.keg.lu.se

Kontakt

Studievägledare: studievagledare [at] keg [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt fullgjorda kursfordringar om minst 45 högskolepoäng från programmets första år. För tillträde till kursen krävs dessutom genomgången termin 1 på kandidatprogrammet i samhällsplanering eller genomgången kurs SGEA10 (1-30 hp). Dispens kan beviljas om särskilda skäl föreligger.

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 34 %, Högskoleprov: 34 %, Akademiska meriter (APGR): 32 %.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2019

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

2 oktober 2019 - 3 november 2019

Kan bara sökas inom utbildningsprogram.

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Samhällsgeografi: Regional dynamik och planering är 12 500 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen