Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Samhällsgeografi: Praktik i samhällsgeografi

Kurs 15 högskolepoäng
Kursen är valbar för studenter på masterprogrammet i samhällsgeografi 120 högskolepoäng. Kursen ges inte som fristående kurs.

Studenten ska under kursens gång tillbringa 10 veckor vid en relevant organisation och kontinuerligt delta i dess verksamhet med kvalificerade arbetsuppgifter som är relevanta för tillämpad samhällsgeografi, t ex planering, samt genomföra en självständig undersökning. Studenten får vägledning och stöd av en handledare som utses av organisationen där praktiken är förlagd samt en handledare från utbildningen.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.keg.lu.se

Kontakt

Studievägledare: huge [at] keg [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Antagen till masterprogrammet i samhällsgeografi (120 högskolepoäng). Därutöver ska studenten ha fullgjorda kursfordringar på profilkurs på avancerad nivå omfattande 15 högskolepoäng, samt avancerad kurs i GIS (geografiska informationsystem) omfattande 15 högskolepoäng eller avancerad forskningsmetod 15 högskolepoäng.

Urval

Platserna fördelas enligt: Akademiska meriter (APAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2020

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

31 augusti 2020 - 1 november 2020

Kan bara sökas inom utbildningsprogram.

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Samhällsgeografi: Praktik i samhällsgeografi är 27 500 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen