Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Karin Blomstrand

har läst kandidatprogrammet i genusvetenskap

Vad arbetar du med nu?

Jag arbetar som verksamhetsledare på Jämställd Utveckling Skåne (JUS) - en ideell organisation som arbetar med ett intersektionellt jämställdhetsperspektiv på regional utveckling. Vi jobbar med jämställdhetsfrågor kopplat främst till arbetsmarknad, utbildning, företagande och innovation.

JUS är en kunskapsorganisation; exempelvis jobbar vi med att ta fram ny och lyfta befintlig kunskap, fungera som bollplank gällande jämställdhetsfrågor, göra analyser, ta fram metoder samt föreläsa och processleda. I min roll som verksamhetsledare är det min uppgift att strategiskt utveckla verksamheten framåt. Jag har ett helhetsansvar för verksamhetens genomförande samt leder och fördelar arbetet. I min roll innebär det att vara en länk mellan uppdragsgivare, samarbetspartners, styrelse och medlemmar.

Hur fick du din nuvarande anställning?

Jag gjorde praktik här som en del av min utbildning på genusprogrammet och på hösten efter att jag tagit examen fick jag anställning som projektledare. När jag hade jobbat i lite mer än ett år slutade vår dåvarande verksamhetsledare och jag sökte tjänsten och fick den.

Hur ser en dag på jobbet ut?

Det jag älskar med mitt jobb är att jag har så varierande arbetsuppgifter och att ingen dag är den andra lik. En dag på jobbet kan innebära att träffa en samverkanspart i ett projekt, jobba med en föreläsning/workshop, arbeta med administration och budget eller spåna projektidéer med mina kollegor. 

Berätta varför du började läsa Kandidatprogrammet i genusvetenskap? 

Jag hade länge velat fram och tillbaka och hoppat på en massa olika utbildningar. ”Alla” sa att jag inte kunde läsa genusvetenskap för att det inte skulle leda till jobb. Till slut struntade jag i det för att jag ville plugga något som verkligen engagerade mig och som jag är genuint intresserad av. I det stora hela hänger det väl ihop med att jag vill jobba för att förändra samhället till det bättre. 

På vilket sätt har du nytta av din utbildning i ditt nuvarande arbete? 

Då jag i mitt arbete ständigt har krav på mig att vara ”expert” på genus och jämställdhet har jag stor nytta av utbildningen. Att jag läst genus hjälper mig helt enkelt i mitt vardagliga arbete, när vi jobbar med undersökningar, kunskapsinsatser eller i projekt.   

Hur ser du på ditt framtida arbetsliv?  

Som det ser ut nu vill jag fortsätta utvecklas i min nuvarande yrkesroll, i alla fall ett par år framåt. Organisationen är mitt i ett spännande utvecklingsarbete och det är väldigt givande att jobba med den utvecklingen. Jag lär mig fortfarande en massa nytt då vi rör oss på så många olika områden, vilket jag tänker rustar mig för framtiden. 

Karin Blomstrand, alumn från kandidatprogrammet i genusvetenskap

Namn: Karin Blomstrand

Utbildningsbakgrund:
Kandidatexamen genusvetarprogrammet Lunds universitet

Arbetsplats:
Jämställd Utveckling Skåne

Titel på nuvarande jobb:
Verksamhetsledare

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen