Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Emil, kriminologiprogrammet

Jag valde kriminologiprogrammet för att frågor kring kriminalitet och trygghet alltid har intresserat mig.

Emil står utomhus bland träd och ler in i kameran.

Varför valde du kriminologiprogrammet?
Jag valde kriminologiprogrammet för att frågor kring kriminalitet och trygghet alltid har intresserat mig och att jag redan i unga år kände att jag ville utbilda mig till något där man får jobba med människor och vara med och känna att man gör skillnad. Från början ville jag bli polis, men när jag såg att kriminologiprogrammet fanns och läste på mer om vad det innebar kändes det direkt som rätt alternativ för mig. När jag såg att programmet fanns i Lund var Lund mitt förstahandsval då det är en fantastisk studentstad med ett anrikt och ansett universitet.

Vilken termin läser du nu?
Jag började programmet hösten 2015, så nu läser jag sjätte och sista terminen på kandidatprogrammet och tar examen denna sommar (2018).

Vad är det bästa med utbildningen?
Vad jag framför allt tycker är positivt med utbildningen är att den har en sådan bredd då kriminologi är ett tvärvetenskapligt ämne, vilket innebär att det innehåller inslag från flera olika discipliner. Detta innebär att utbildningen innehåller inslag av bland annat sociologi, psykologi, juridik och historia. Genom att utbildningen dessutom innehåller en hel del valbara moment har man dessutom möjlighet att nischa in/inrikta sig på det man själv tycker är extra intressant samt att man har goda möjligheter att kunna åka på utlandsstudier eller praktisera under sin valfria termin, vilken infaller den femte terminen. Till sist får man med sig många viktiga verktyg för sitt framtida yrkesliv, bland annat förmågan att tänka kritiskt och ifrågasätta samt att man kan se ett och samma problem ur så många olika perspektiv.

Vad vill du jobba med efter utbildningen?
Min vision och förhoppning är att till slut hamna inom polisen som utredare, vilket är möjligt då vi som kriminologer har möjlighet att civilt kunna arbeta inom polisväsendet. Men det som är fördelen med kriminologiprogrammet är att det täcker in så mycket mer än bara studiet om brott, så det finns så mycket man kan välja att jobba med efter att man tagit sin examen, så jag får se var jag hamnar.

Fakta: Emil

Född: 1993

Utbildning: Kriminologiprogrammet

Började studera i Lund: 2015

Kandidatexamen: sommaren 2018

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen