Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Det jag framför allt använder från utbildningen är den analytiska förmågan. Att jag är bra på att identifiera problem och se att det alltid finns lösningar på dem.

Var jobbar du idag?
Jag har tre olika roller. Jag jobbar dels som projektkoordinator på Nowaste Logistics och dels är jag VD på en startup inom digital inredning som heter DeDecco. Samtidigt som jag arbetar läser jag också en masterutbildning på textilhögskolan i Borås inom textile supply chain.

Hur fick du jobbet på Nowaste Logistics?
Jag gjorde en traineetjänst efter mina studier på Campus. Efter det stannade jag på företaget och har sedan dess jobbat i olika projekt, allt från transport, IT, lager till marknadsföring.

Hur relaterar ditt jobb till utbildningen?
Eftersom Nowaste är en tredjepartslogistiker så är det relevant. Det jag jobbar med går väldigt mycket hand i hand med utbildningen. Vi har lagerhantering åt andra kunder och därigenom kommer det in mycket service management.

Vad gör du i din roll?
Jag jobbar i projektformer där man driver olika aktiviteter framåt. Det vara allt från att man är en del av ett projekt eller att man driver på ett mindre projekt. Jag har även jobbat en del inom marknadsavdelningen och då kan det exempelvis handla om att man lägger upp en strategi för Linkedin. Inom IT har jag jobbat med implementering av ett transportmanagementsystem och då är man drivande mellan olika avdelningar, IT och transport.

Vad är den största utmaningen i ditt jobb?
Det är väldigt olika utmaningar inom mina olika jobb. En utmaning jag hade i början var att jag överarbetade väldigt mycket. Det var lite utmanande att komma in i hur man jobbar mest effektivt. Man har ju ett visst antal timmar och vissa saker kan man överarbeta utan att få någon nytta av det. Att veta när det är tillräckligt och när man ska gå vidare är något man lär sig hela tiden, men det kommer nog alltid att vara en utmaning.

Varför valde du att läsa Logistics service management?
Jag är väldigt intresserad av hållbarhet och nu läser jag ju en master på textilhögskolan. Grundtanken var att jag ville jobba med hållbarhet i textilbranschen och då tänkte jag att Logistics service management kunde ge mig en bra ingång att hamna där så småningom. Utbildningen är ju väldigt bred och inkluderar management och ekonomi samt att man får en helhetsbild över processer, något som är väldigt bra om man ska jobba i komplexa system.

Hur använder du kunskaperna du fick på utbildningen i ditt yrkesliv?
Framförallt använder jag den analytiska förmågan, att man är bra på att identifiera problem och se att det alltid finns lösningar på dem. Det är det jag främst tagit med mig från utbildningen.

Hur förberedde utbildningen dig för att driva eget företag?
Att driva en startup är ganska likt att göra ett projekt. Vi gjorde en förundersökning för att se om det fanns någon potential och sen testade vi den mer ingående. Att testa och validera så som vi gjorde är väldigt likt det vi gjorde på utbildningen. Vi gör fortfarande det och vi har drivit företaget i snart tre år.

Hur har utbildningen förberett dig för en arbetsledande roll?
Det är olika från person till person, men jag tog ofta en ledarroll i de projektarbeten vi hade i skolan. Vi hade väldigt många projektarbeten, vilket jag tyckte var väldigt bra.  Det kan vara så att man hamnar i grupper där det alltid finns en tydlig ledare, men någon måste ju vara drivande för att få saker och ting gjorda.

Har du något tips på hur man söker jobb?
Linkedin är superbra, där finns hur många jobb som helst. Alla borde skaffa sig en bra profil där, det skulle jag absolut rekommendera. Du kan testa gratis premiumtjänster som gör att det blir lättare att söka jobb. Kolla även upp företag du är intresserad av och gå in på deras hemsidor. Sedan ska man inte underskatta rekryteringsfirmor, det finns många olika där kan man lägga upp sitt CV och få återkoppling utan att man har själv har sökt en tjänst.

Vad skulle du ge för tips till studenterna som läser programmet?
Försök få sommarjobb för att se hur allt fungerar praktiskt, se olika perspektiv i flödeskedjan. När jag började jobba på min traineetjänst hade jag aldrig sett ett lager mer än på studiebesök. Så försök att inkludera mer praktiska moment under tiden, då tror jag att du har större chans att vara konkurrenskraftig när du är färdigutbildad och söker jobb.

Emma Gunnebrink

Namn: Emma Gunnebrink

Befattning: Projektkoordinator

Organisation: Nowaste Logistics

Läste: Logistics Service Management

Examensår: 2015

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen