Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Victoria Andersson

Alumn från Logistics Service Management
Utbildningen gav mig en väldigt bra överblick på hur organisationer fungerar i alla led. Det har jag verkligen stor nytta av idag då jag dagligen är i kontakt med olika företag, såväl leverantörer som kunder, där det är viktigt att jag förstår deras flöde och hur de jobbar för att vi ska kunna samarbeta.

Vad gör du i din roll?

I min roll som grundare, ägare och drivkraften bakom Fitnessfika så gör jag allt möjligt från att bokstavligt talat stå mitt i smeten och rulla chokladbollar och komma på nya produkter, till att sitta i säljmöten och skapa marknadsföringscontent. Den ena dagen är inte den andra lik med andra ord, och det gäller att både klara av och tycka om att ha många bollar i luften!


Hur kom det sig att du startade ett eget företag?

Jag startade Fitnessfika under tiden jag studerade, jag började känna ett sug efter att driva något eget och ville kombinera mitt intresse för träning och hälsa med entreprenörskap. Rätt som det var hade jag börjat tillverka en nyttigare variant av chokladbollen och upptäckte snabbt att det fanns en stor efterfrågan på hälsosamma fikaprodukter.

Lättillgängligheten från Campus till Mindpark och Venture Lab gör det verkligen till ett guldtillfälle att prova på att starta eget under studierna, om man är sugen på det.


Vad är den största utmaningen i ditt jobb?

Just det med att ena dagen inte är den andra lik – när det dyker upp något oväntat, något man inte räknat med att behöva göra, då är det både roligt och utmanande. Det är också extremt utvecklande eftersom man måste hitta ett sätt att anpassa sig efter den nya situationen. Utöver det är det en utmaning att driva ett bolag i princip på egen hand. I vissa situationer kan man känna sig ensam, speciellt vid beslutsfattande, så vikten av nätverkande och att omge sig med ”rätt” personer har verkligen gått upp för mig.


Hur använder du kunskaperna du fick på utbildningen i ditt yrkesliv?

Detta är direkt kopplat till ovanstående utmaning – mycket i utbildningen handlar just om att förbättra och effektivisera saker och ting inom organisationer, vilket är applicerbart på allting, vad man än jobbar med. Förutom det gav utbildningen mig en väldigt bra överblick på hur organisationer fungerar i alla led. Det har jag verkligen stor nytta av idag då jag dagligen är i kontakt med olika företag, såväl leverantörer som kunder, där det är viktigt att jag förstår deras flöde och hur de jobbar för att vi ska kunna samarbeta. 


På vilket sätt har utbildningen förberett dig för en ledande roll?

I utbildningen ingår flera grupparbeten, kontakt med olika företag, casearbeten och så vidare, vilket förbereder en på att samarbeta och arbeta i grupp. Vi läste även en hel del ledarskapsteorier vilket gav en indikation på hur en bra respektive en dålig ledare ska vara. Även om det inte är helt svart på vitt hur en bra ledande roll är, och även om jag till största del leder mig själv i min nuvarande roll så tror jag att det är viktigt att vara lyhörd över gruppen man leder, och det tycker jag att jag fått med mig från utbildningen. 


Varför valde du att läsa Logistics service management?

Innan jag började studera vid Lunds Universitet visste jag inte vad jag ville göra. Utbildningen Logistics Service Management lockade mig eftersom den är bred och inte låser dig till en viss typ av bransch.


Hur ska man tänka om man funderar på att välja service management?

Det man bör ha med sig är att det är en bred utbildning, vilket gör att man lär sig lite om mycket. Är man en person som gillar att djupdyka och verkligen gräva ner sig i saker kanske man ska tänka över sitt val. Men vet man inte exakt vad man vill göra så är chanserna väldigt stora att man kommer på det under utbildningens gång, skulle jag säga.


Vad skulle du ge för tips till studenterna som läser programmet?

Att verkligen sätta sig in i kurserna, det blir mycket roligare och enklare att lära sig om man förstår vad det är man läser. Ta alla chanser till kunskap! Det låter klyschigt, men kunskap är inte tung att bära. Ibland kan en gästföreläsning kännas onödig när man egentligen bara vill plugga inför en tenta, men vem vet, det kanske är under en gästföreläsning som det går upp för dig vad du vill göra!

Victoria Andersson
Namn: Victoria Andersson

Befattning: Egenföretagare

Organisation: Fitnessfika

Läste: Logistics Service Management

Examensår: 2018

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen