Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

PR-konsulten Pontus Lundgren

”Kommunikationsbranschen befinner sig i stormens öga av digitaliseringen”
Pontus Lundgren jobbar som PR-konsult på Aspekta, ett arbete som omfattar omvärldsbevakning, nätverkande och kunduppdrag. Pontus har en kandidatexamen i strategisk kommunikation och kom in på arbetsmarknaden efter praktik, nätverkande och aktivt jobbsökande.

Vad jobbar du med i dag?
Jag är PR-konsult på Aspekta. Vi är södra Sveriges ledande rådgivare inom strategisk kommunikation.

Visste du vad du ville bli när du sökte till universitetet?
Ja och nej. Jag visste att jag ville jobba med kommunikation men det var först när jag började studera som jag förstod gränsdragningarna mellan marknadsföring, kommunikation och public relations. Först då började jag förstå vad jag faktiskt ville jobba med.

Hur fick du ditt första jobb efter utbildningen?
Jag började med att söka en praktikkurs som efter någon månad av ansökningar, intervjuer och uppföljningar slutade med en praktikplats på byrån Good Old i Malmö. Praktikkursen var ett bra sätt för mig att få en fot i branschdörren, så att säga.

Hur ser en dag på jobbet ut för dig?
Hörnstenarna i mitt arbete är omvärldsbevakning, nätverkande och kunduppdrag. Jag håller mig ajour med vad som händer i PR-branschen, i mina kunders branscher och i samhället i stort. Jag ser till att träffa kommunikatörer, kommunikationschefer och andra beslutsfattare på luncher och mingelträffar för att lyssna på deras utmaningar. Till sist arbetar jag i kunduppdrag tillsammans med mina kollegor. Vi hjälper till med allt ifrån kommunikationsstrategier till workshops och innovation runt digital kommunikation. Som PR-konsult är en dag inte den andra lik.

Har du haft nytta av din utbildning?
Ja! Kandidatprogrammet i strategisk kommunikation gav mig en bra grund att stå på. Men ännu viktigare än så väckte utbildningen min kunskapslust. Jag fortsätter att läsa, testa och utveckla mina egna förmågor dagligen.

Vad trivs du mest med på ditt jobb?
Jag trivs med det faktum att kommunikationsbranschen befinner sig i stormens öga av digitaliseringen. Vi kan inget annat än att släppa illusionen om kontroll och omfamna osäkerheten i de omvälvande förändringar som sker. Det är så vi skapar meningsfull kommunikation.

Vad gör du om fem till tio år?
Då befinner jag mig fortfarande i stormens öga där jag formar framtidens kommunikation tillsammans med våra kunder.

Har du något tips för nyutexaminerade som vill ut i arbetslivet eller studenter som ska välja väg?
Jag har två tips: jobba vid sidan av studierna och börja nätverka. Det finns många möjligheter att hitta ett kommunikationsjobb vid sidan av studierna. Hör med studentföreningarna, stadskontoret och ideella organisationer. De brukar ha behov av kommunikationshjälp. Våga även kontakta personer som arbetar med något du tycker är intressant. De flesta har tid för en lunch eller kaffe. Ett nätverk är viktigt när du väl ska söka ditt första jobb.

bild på Pontus

Namn: Pontus Lundgren

Född: 1990

Kommer från: Linköping

Utbildning: Strategisk kommunikation

Bor nu: Malmö

Jobbar som: PR-konsult

Läs mer om Strategisk kommunikation - Kandidatprogram

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen