Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Tina Ornstein, eventkoordinator

”Var inte kräsen – se möjligheter i olika jobb”
Tina Ornstein arbetar på ett rekryteringsföretag och trivs med sitt yrkesval. För henne har det alltid varit viktigt att arbeta med något som hon verkligen tror på och som gör skillnad. Om fem till tio år ser hon sig själv i en projektledarroll, kanske inom marknadsföring eller inom något helt annat.

Tina Ornstein har studerat Service Management i Helsingborg, en civilekonomutbildning med turisminriktning. Det fjärde och sista året på programmet läste hon även en master i marknadsföring i Lund.

Under studietiden arbetade Tina ideellt i studentföreningar och på somrarna jobbade hon utomlands som bland annat reseledare och destinationschef.

Visste du vad du ville bli när du sökte till universitetet?
Jag visste att jag ville arbeta inom resebranschen eftersom jag provat på och verkligen uppskattat att under tre års tid arbeta utomlands inom restaurang och turism. Efter en tid på utbildningen kände jag mig säker på att jag ville arbeta inom tjänstesektorn, men inte tvunget inom turism.

Hur fick du ditt första jobb efter utbildningen?
En tidigare chef till mig vid Hässleholms sjukhus kontaktade mig angående ett sexmånaders projekt som de skulle genomföra. De skulle bygga om sjukhusets entré och ville ha förslag på hur den skulle kunna förändras. Jag och en nyexaminerad byggingenjör fick jobbet. Byggingenjören hade jag lärt känna tack vare ideellt studentarbete.

Mitt andra jobb efter examen var som receptionsansvarig på ett Vinghotell på Gran Canaria. Mitt tredje jobb var på Ambius och sedan några år arbetar jag nu på rekryteringsföretaget Academic Work.

Har du fortfarande kontakt med dina kursare?
Vi är väl 12–20 personer som fortfarande träffas regelbundet, bland annat vid midsommar. Jag träffade även min man på utbildningen.

Har du haft nytta av dina kontakter från utbildningen?
Absolut. Mina gamla kursare och jag hörs av ibland och bollar idéer och erfarenheter. Jag är också säker på att om jag vill vidare i karriären har jag många trådar från förr att dra i. Jag tror på mitt kontaktnät.

Vad gör du i dag på jobbet?
Jag har mycket kontakt med studenter, campus, universitet, kårer med mera. Jag planerar och genomför event för att marknadsföra oss, jag stöttar mina rekryterande kollegor och jag rekryterar studentambassadörer. Jag har ett team på åtta studentmedarbetare. Det är både ett strategiskt och ett operativt jobb, vilket jag verkligen uppskattar.

Har du haft nytta av din utbildning?
Jag fick ett bra affärstänk på utbildningen och en grundtrygghet inom ekonomi. Även praktiska delar som hur man skriver en marknadsplan. Jag lärde mig mycket genom att vara aktiv vid sidan av studierna. Bland annat var jag ekonomiansvarig vid ett spex.

Vad trivs du mest med på ditt jobb?
Kombinationen av att arbeta ensam med det strategiska arbetet och operativt tillsammans med andra tycker jag är lyckad. Ensam är jag ansvarig för den södra regionen (Skåne, Blekinge, Södra Götaland). Jag gillar att arbetet är varierande och att det dyker upp nya saker hela tiden.

Viktigt för mig är också att verkligen tycka om den sak jag marknadsför och det gör jag idag på mitt jobb. Jag känner att jag gör skillnad. Mitt arbete leder till jobb för andra.

Vad gör du om fem till tio år?
Jag har förhoppningsvis en familj och två barn. Jag ser också att jag har en projektledarroll, arbetar med marknadsföring eller kanske något helt annat. Definitivt stannar jag kvar inom tjänstesektorn.

Har du något tips för nyutexaminerade som vill ut i arbetslivet?
Sök jobb du verkligen vill ha. Då blir det garanterat lättare för dig att motivera under intervjun varför just du skulle passa för jobbet. Var samtidigt inte för kräsen när du är nyexad – var realistisk kring vad du kan få för jobb. Se istället möjligheter i olika jobb – tänk vad exempelvis ett assistentjobb kan leda till ...

Fakta: Tina Ornstein

Tina ler och tittar in i kameran

Född: 1983

Kommer från: Hässleholm

Bor nu: Malmö

Jobbar som: Event Coordinator

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen