Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Entreprenörskap för scenkonstnärer

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Vill du ha bättre verktyg att skapa, planera, finansiera och genomföra ett projekt inom scenkonst-området, med handledning av erfarna projektledare inom teater? Vill du lämna kursen med en väl genomtänkt projektidé som är redo att förverkligas? Vill du inspireras av andra yrkesarbetande i framtagandet av projektet? Då ska du gå vår kurs i entreprenörskap för scenkonstnärer.

Kursen innebär en unik möjlighet för dig som scenkonstnär att formulera och lägga grunden till ett scenkonst-projekt. 

En grupp yrkesarbetande scenkonstnärer möts flera gånger på Teaterhögskolan i centrala Malmö och får verktyg att visionera fram, planera, finansiera och genomföra ett projekt inom scenkonst-området. Olika yrkesgrupper kan vara representerade i gruppen. Det är en styrka att studenterna kan spegla varandra ur olika perspektiv.

Delar av kursen ges på plats på Teaterhögskolan i Malmö. Mellan undervisningstillfällena görs vissa avsnitt på egen hand.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Teaterhögskolan i Malmö

Besöksadress
Bergsgatan 31, 214 22 Malmö

Postadress
Box 8100, 200 41 Malmö

http://www.thm.lu.se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För kursen krävs grundläggande behörighet samt även särskild behörighet i form av studier med konstnärlig inriktning inom scenkonstområdet om minst 90 hp eller motsvarande.

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 20%, Högskoleprov 10% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 70%.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2023

Blandad undervisningstid Malmö, deltid 50%

På svenska

Studieperiod

28 augusti 2023 - 5 november 2023

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperHT 2023
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)21,00
Gymnasiebetyg med komplettering (BII)-
Högskoleprovet (HP)-

Totalt antal antagna

Höstterminen 2023 - 12 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Entreprenörskap för scenkonstnärer är 50 000 SEK.