Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Teater: Inriktning konceptuell scenkonst

Kurs 30 högskolepoäng

Beskrivning

Utbildningen inom Konceptuell Scenkonst är utformad för studenter vars ambition är att hitta uttryck för ett utvidgat berättande inom scenkonstfältet. 

Studenten arbetar fram konstnärliga koncept genom workshoppar kring olika teman som utgår från till exempel text, ljud, video och publikdeltagande som sedan presenteras och utvärderas i seminarieform. I kursen ges också en översikt över internationella nutida teaterströmningar med inriktning mot den konceptuellt inriktade scenkonsten (med grupper som Forced Entertainment, Rimini Protokoll, Gob Squad och She She Pop som några exempel) men också en utblick mot andra konstområden som bild-, video-, filmkonst samt samtida konstmusik och hörspel. Kursen syftar till att introducera och kontextualisera begrepp inom konstnärlig metod, dramaturgiska strukturer och konceptutveckling med ambitionen att utveckla det egna skapandet. Kurserna syftar till att ge studenten förmåga att utveckla och formulera koncept och att kunna arbeta med dessa praktiskt inom ramen för en samtida scenkonst.

Konceptuell Scenkonst ges på heltid.
 
Utbildningen inbegriper:
• Seminarier där scenkonstens konstnärliga praktik exemplifieras och undersöks
• Studier av internationella nutida teaterströmningar
• Workshop-perioder där egenformulerade konstnärliga koncept undersöks praktiskt under handledning.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Utbildningsansvarig

Erik Pold

Telefon: +46462220000

E-post: erik [dot] pold [at] thm [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt studier med scenkonstnärlig konceptuell inriktning om minst 90 hp eller motsvarande.

Urval

Urval sker genom bedömning av personligt brev med motivering till varför den sökande vill gå kursen, beskrivning av planerade projekt under kursen samt arbetsprov i form av dokumentation av tidigare genomförda egna verk.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2023

Blandad undervisningstid Malmö, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

16 januari 2023 - 4 juni 2023

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Teater: Inriktning konceptuell scenkonst är 200 000 SEK.