Konsumtionskultur
Kurs 7.5 högskolepoäng
Beskrivning
Vill du lära dig mer om hur vi kan förstå dagens konsumtionskultur? Sök då till kursen, Consumer culture, som ger dig begrepp och verktyg för att förstå hur digitalisering, globalisering och hållbarhet påverkar dagens konsumtion.
Denna kurs ger en möjlighet att förvärva kunskap och förståelse för framväxten av konsumtionskultur som fenomen och forskningsområde. Under föreläsningar och seminarier kommer vi att täcka in centrala begrepp, teorier och modeller inom forskningsområdet konsumtionskultur och demonstrera hur konsumtionskulturforskning kan användas för att problematisera och analysera olika konsumtionsfenomen.
Kursen består av fyra delar som undersöker några av de viktigaste utvecklingarna inom samtida konsumtionskultur. Den första delen introducerar konsumentkultur som fält och forskningsområde och presenterar nyckelbegrepp. Den andra delen behandlar konsumentkultur och globalisering. Den tredje delen tar upp konsumtionskulturen och digitaliseringen och den fjärde delen fokuserar på konsumtionskulturen och etisk konsumtion.
Kursplan
Stängd för anmälan
Alla utbildningstillfällenKontakt
Institutionen för tjänstevetenskap
Besöksadress
Universitetsplatsen 2, Helsingborg
Postadress
Box 882, 251 08 Helsingborg
+46 42 35 66 20
Veronica Åberg
Studievägledare
+46 42 35 66 22
veronica [dot] aberg [at] ses [dot] lu [dot] se
Annika Permevik
Studievägledare
+46 42 35 65 77
annika [dot] permevik [at] ses [dot] lu [dot] se
Behörighet & urval
Förkunskapskrav
Kandidatexamen som omfattar minst 180 högskolepoäng, varav minst 90 högskolepoäng eller motsvarande inom samhällsvetenskap, företagsekonomi eller motsvarande. Engelska 6/Engelska B.
Urval
Anmälan & antagning
Start Höstterminen 2023
Dagtid Helsingborg, heltid 100%
På engelska
Studieperiod
28 augusti 2023 - 26 september 2023
Ansökan
Stängd för anmälan
Urvalsgrupper | HT 2023 |
---|
Totalt antal antagna
Höstterminen 2023 - 5 st
- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen
Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.
Anmäl dig via antagning.se
Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.
Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor
Sen anmälan
Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.
Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES
Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/
Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Konsumtionskultur är 13 750 SEK.