Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Socialt arbete: Psykisk (o)hälsa i ett socialt perspektiv

Kurs 7,5 högskolepoäng
Vill du utveckla och fördjupa dina kunskaper om psykisk ohälsa? Ett område som uppmärksammas alltmer i vårt samhälle och som även är något som socionomer kommer i kontakt med i sitt yrke. Då ska du läsa denna kurs.

Kursens innehåll
Kursen ges som fristående kurs på avancerad nivå och vänder sig både till yrkesverksamma och till dig som inte arbetar med dessa frågor. Du kan även använda den in en magister/masterexamen i samhällsvetenskap med fördjupning i socialt arbete

Genom att gå kursen får du möjlighet att utifrån ett samhällsvetenskapligt perspektiv fokusera på olika sätt att förklara, definiera och hantera psykiskt ohälsa.

Under kursen får du studera:

  • vilka konsekvenser och innebörder som ohälsa, diagnoser och behandling får för individen, dess identitet och livssituation
  • hur psykisk ohälsa drabbar sociala nätverk
  • diagnosers dubbelhet som innebär såväl möjligheter som begränsningar
  • vad som underlättar respektive försvårar återhämtning och hälsa
  • hälso- och återhämtningsfrämjande handlingsstrategier som syftar till att mobilisera och stärka resurser hos individen och sociala nätverk
  • bemötande, förhållningssätt, etiska problem och dilemman i socialt arbete med människor som har psykisk ohälsa

Kursen består av föreläsningar, seminarier samt övningar och uppgifter i grupp och individuellt. Detta görs för att du ska få fördjupade kunskaper om olika perspektiv och problemområden i forskning och praktik inom området psykisk ohälsa.

Efter kursen:
Ska du bland annat kunna problematisera skilda förklaringar till, definitioner av, och handlingsstrategier för, psykisk ohälsa samt urskilja möjliga konsekvenser av dessa på individ-, grupp- och samhällsnivå. Efter kursen ska du även kunna identifiera problem och relevanta hälso- och återhämtningsfrämjande åtgärder, med fokus på mobilisering av individens och nätverkets resurser.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.soch.lu.se/soan52

Kontakt

Leili Laanemets
Studierektor för avancerad nivå
046-222 93 78
leili [dot] laanemets [at] soch [dot] lu [dot] se

Lidija Lindoff
Utbildningskoordinator
046-222 93 14
lidija [dot] lindoff [at] soch [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Socionomexamen

Urval

Platserna fördelas enligt: Akademiska meriter (APAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Vårterminen 2020

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, halvtid 25%

På svenska

20 januari 2020 - 7 juni 2020

Öppnas för anmälan 16 september 2019

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Socialt arbete: Psykisk (o)hälsa i ett socialt perspektiv är 12 500 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen