Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Sociologi: Fältarbete, praktik och forskningsöversikt

Kurs 15 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen ges som en obligatorisk kurs i Kandidatprogrammet i utvecklingsstudier (BIDS) med inriktning på sociologi. SOCB24, Sociologi: Fältarbete, praktik och forskningsöversikt (Sociology: Field Work, Internship and Research Overview). Ges vårttermin. Undervisningsspråk: Engelska

Kursens syfte är att ge de dig erfarenhet av att arbeta med utvecklingsfrågor. Den är också avsedd att ge material till den kommande kandidatuppsatsen.

Kursen är indelad i tre spår på 15 högskolepoäng, av vilka du ska välja ett.

Två av spåren ger möjlighet till fältarbete eller praktik inom en organisation för utvecklingsarbete, medan det tredje spåret, en forskningsöversikt, är ett alternativ för dig som vill stanna i Lund.

Skillnaderna mellan de tre spåren beskrivs i utbildningsplanen (kursplanen).

Läs mer om det program där denna kurs ingår Kandidatprogrammet i utvecklingsstudier (Development Studies - Bachelor of Science Programme): https://www.lunduniversity.lu.se/lubas/i-uoh-lu-SGUTV

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Studievägledare på Sociologiska institutionen

E-post: studievagledare [at] soc [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt Matematik 1/A, Engelska 6/B och Samhällskunskap 1b/A, samt 90 hp från de två första åren av kandidatutbildningen i utvecklingsstudier (eller motsvarande)

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 20%, Högskoleprov 10% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 70%.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

15 januari 2024 - 19 mars 2024

Ansökan

Kan bara sökas inom utbildningsprogram.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Sociologi: Fältarbete, praktik och forskningsöversikt är 25 000 SEK.