Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Spanska: Fortsättningskurs

Kurs 30 högskolepoäng

Beskrivning

Fortsättningskursen i spanska bygger vidare på Spanska: Grundkurs. Den består av fem delkurser som ger fördjupade kunskaper om språk, litteratur, film och samhälle i Spanien och Spanskamerika. På kursen ges goda möjligheter till muntlig träning eftersom undervisningen i stor utsträckning bygger på samtal om de teman som studeras. Vår undervisning äger helt och hållet rum på campus. För att din språkförmåga ska få så bra förutsättningar som möjligt att utvecklas har vi ett närvarokrav på 80 % på varje delkurs.

I den första delkursen läser vi ett antal litterära verk av författare ur den latinamerikanska litterära boomen, som ägde rum under andra halvan av 1900-talet. Texter av Julio Cortázar, Carlos Fuentes, Gabriel García Márquez och Mario Vargas Llosa sätts in i en historisk och samhällelig kontext. I delkursen står samtalet om både innehåll och form i de litterära verken i centrum.

I delkurs 2, Spansk språkvetenskap, går vi igenom fyra av de stora områdena inom språkvetenskapliga studier, nämligen fonetik och fonologi, morfologi, syntax samt semantik och pragmatik. Tonvikten ligger på den förstnämnda modulen där vi går igenom de breda uttalsvarieteterna inom spanska. Vi fördjupar oss i varje område för att nå en bättre förståelse av språkets uppbyggnad.

På delkurs 3 studeras spansk spelfilm från år 2000 fram till idag. Filmerna är allt från skräckfilm och komedi till socialrealism och melodrama och berör teman som genus och sexualitet, inbördeskriget, arbetslöshet, våld i nära relationer, stereotyper och det traditionella Spanien. Vi tittar också på filmens specifika uttrycksmedel.

I delkurs 4, Spansk grammatik, skiftas perspektivet något från spanska som främmande språk över till spanska som vetenskaplig disciplin. Förutom för spanska ständigt viktiga temata såsom kontraster av olika modus och verbtempus granskar vi finkorniga grammatiska fenomen som är nödvändiga för en högre behärskning av språket.

Delkurs 5 ger dig dels generella kunskaper om hur du skriver en akademisk text, exempelvis med avseende på hur man använder och refererar till andra källor och hur man disponerar ett stoff, dels mer specifika kunskaper om att skriva akademiskt på spanska. Denna delkurs löper parallellt med de övriga längs hela terminen. 

 

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Spanska

Besöksadress
Helgonabacken 12, Lund

Postadress
Box 201, 221 00 Lund

+46 46 222 88 05

https://www.sol.lu.se/spanska/

Katja Jansson

Studievägledare

katja [dot] jansson [at] rom [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs 22,5 hp avklarade (av 30 hp) från SPAA10, Spanska: Grundkurs, där delkurs 4, Spansk grammatik (7,5 hp), är obligatorisk, eller motsvarande kunskaper.

Urval

Samtliga behöriga som sökt i tid får plats.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På spanska

Studieperiod

15 januari 2024 - 2 juni 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På spanska

Studieperiod

2 september 2024 - 19 januari 2025

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Spanska: Fortsättningskurs är 57 500 SEK.