Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Spanska: De dödas dag i mexikansk kultur

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Du som redan har läst 30 hp i spanska kan i sommar fördjupa dig i den mexikanska kulturens "de dödas dag".

El día de los muertos är en gammal religiös mexikansk högtid som i Sverige har en blek släkting i Alla själars dag (som i sin tur inte ska blandas ihop med den anglosaxiska traditionen Halloween). I den här kursen får du fördjupade kunskaper om det samtida mexikanska samhället genom film, skönlitteratur och sakprosatexter, med utgångspunkt i de dödas dag som socialt, konstnärligt och kulturellt fenomen. Kursen ges på spanska, på distans, med tidsbundna seminarier på dagtid via Zoom, och med hjälp av lärplattformen Canvas. Du behöver vara närvarande på minst 80 % av lektionerna. Kursen examineras med en skriftlig inlämningsuppgift på spanska, som omfattar 10-12 sidor, där ett eller flera teman utvecklas i uppsatsform. 

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Spanska

Besöksadress
Helgonabacken 12, Lund

Postadress
Box 201, 221 00 Lund

+46 46 222 88 05

https://www.sol.lu.se/spanska/

Cecilia L Johansson

Studievägledare

cecilia_l [dot] johansson [at] sol [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt avslutad kurs motsvarande SPAA10, Spanska: Grundkurs, 30 hp.

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%.

Anmälan & antagning

Start Summer Semester 2023

Blandad undervisningstid Lund, deltid 33%

På spanska, distansutbildning

Inga obligatoriska träffar

Studieperiod

5 juni 2023 - 20 augusti 2023

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Spanska: De dödas dag i mexikansk kultur är 13 750 SEK.