Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Svenska: Språk och litteratur - påbyggnadskurs I

Kurs 15 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen vänder sig till yrkesverksamma ämneslärare i svenska och syftar till att fördjupa och bredda studiet av grammatik och litteratur. I ett kurspaket om 15 hp erbjuds litteraturhistoria ur nya perspektiv (7,5 hp) och grammatisk fördjupning (7,5 hp). Kursen ges som distanskurs på halvfart med tidsbundna föreläsningar en gång i veckan, med stöd av en nätbaserad plattform, men den kan även följas på campus.

Delkursen ”Litteraturhistoria ur nya perspektiv” ger en breddad och fördjupad orientering i litteraturhistoriska frågeställningar. Vi studerar såväl en rad litterära verk som författarskap och analyserar deras förhållande till sociala sammanhang, idéströmningar och estetiska traditioner – ur skiftande synvinklar och med stöd i aktuell forskning. Vi lyfter särskilt fram tematiska perspektiv för att illustrera samband och kontraster mellan olika historiska perioder.

I delkursen ”Grammatisk fördjupning och grammatik som språkutvecklande redskap” bekantar vi oss med hur man kan arbeta med grammatiska verk, framför allt Svenska Akademiens grammatik. Vi gör en kritisk granskning av normerande och deskriptiv grammatik, och vi diskuterar det gemensamma satsschemat som språkutvecklande redskap liksom olika läromedel och undervisningsmaterial avsedda för skolans svenskämne.

Mer om utbildningen hittar du på https://www.sol.lu.se/kurs/SSLM01

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Litteraturvetenskap

Besöksadress
Helgonabacken 12, Lund

Postadress
Box 201, 221 00 Lund

+46 46 222 78 47

https://www.sol.lu.se/litteraturvetenskap/

Susan Hydén

Studievägledare

+46 46 222 84 65

susan [dot] hyden [at] sol [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Totalt 180 högskolepoäng varav minst 60 högskolepoäng i ämnet Svenska, språklig inriktning och minst 60 högskolepoäng i ämnet Litteraturvetenskap eller ämneslärarexamen i svenska.

Urval

Platserna fördelas enligt: Akademiska meriter (APAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2021

Blandad undervisningstid Lund, deltid 50%

På svenska, distansutbildning

Inga obligatoriska träffar

Studieperiod

30 augusti 2021 - 16 januari 2022

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperHT 2021
Akademiska poäng på avancerad nivå (APAV)*

Totalt antal antagna

Höstterminen 2021 - 4 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Svenska: Språk och litteratur - påbyggnadskurs I är 27 500 SEK.