Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Till studenter och medarbetare: För uppdaterad information om coronaviruset, se Medarbetarwebben: Uppdatering angående coronaviruset - Klicka här för att dölja meddelandetTillstudenterochmedarbetare:Föruppdateradinformationomcoronaviruset,seMedarbetarwebben:Uppdateringangåendecoronaviruset
Du är här

Svenska: Litterär stilistik

Kurs 7,5 högskolepoäng

I kursen Litterär stilistik lär du dig hur språkvetenskapligt baserade analyser av skönlitterär text fungerar. Den innehåller såväl teoretiska som praktiska moment. I de teoretiska ingår genomgång av stilistiska och textlingvistiska analysmodeller med inriktning på skilda språkliga och textuella nivåer. I de praktiska ingår analyser av olika typer av skönlitterära texter och kritiska granskningar av andras analyser.

Kursens placering

Kursen ges på fortsättningsnivå och förutsätter att du har läst en grundkurs i språk tidigare och har grundläggande kunskaper i textanalys. Den ges inom ramen för kandidatkursen i svenska, språklig inriktning, men kan också läsas som fristående kurs.

Litterär stilistik kan också läsa på avancerad nivå, antingen inom ramen för masterprogrammet Språk och språkvetenskap (HASPV), men som fristående kurs (SVEM44). Den kan ingå i en generell examen på såväl grundnivå som avancerad nivå. 

Mer om utbildningen hittar du på https://www.sol.lu.se/kurs/SVEB19

Kontakt

Svenska
Helgonabacken 12, Lund
Box 201, 221 00 Lund
+46 46 222 87 10

Åsa Wikström

Studievägledare

+46 46 222 86 99

asa [dot] wikstrom [at] sol [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt SVEA11, SSLA11, SVEA22 eller annan genomgången kurs på grundnivå som innefattar textanalys

Urval

Platsgaranti

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2020

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, halvtid 50%

På svenska

2 november 2020 - 17 januari 2021

Öppnas för anmälan 16 mars 2020

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Svenska: Litterär stilistik är 13 750 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen