Språkkonsult: Språkpolitik och språkplanering
Kurs 7.5 högskolepoäng
Beskrivning
Vill du lära dig att förstå hur språkpolitik och språkplanering fungerar?
Kursens innehåll
I kursen Språkpolitik och språkplanering 7,5 hp får du lära dig mer om språkpolitik, lagstiftning och språkplanering i Sverige, och du får genom kontrastiva perspektiv en inblick i hur svensk språkvård och språkpolitik förhåller sig till andra länders. I kursen varvas teoretiska studier med praktiska övningar med särskilt fokus på språkkonsulters yrkesverksamhet. Genom att studera specifika språkplaneringsfall och träna dig i att utforma en språkpolicy får du koppla begrepp och grundprinciper inom språkpolitik och språkplanering till praktiken.
Kursens placering
Kursen riktar sig till dig som redan har läst 60 hp i ämnet svenska, språklig inriktning. Den kan ingå som valbar kurs inom kandidatkursen. Kursen utgör också en obligatorisk kurs inom den fjärde terminen av Språkkonsultprogrammet.
Studieämnet svenska, språklig inriktning kan läsas som fristående kurser från grundkurs till kandidatkurs (1–90 hp) och kan utgöra huvudområde i examen på grundnivå (t.ex. Filosofie kandidatexamen 180 hp). Utbildning i svenska/nordiska språk finns även på avancerad nivå inom Masterprogrammet i språk och språkvetenskap.
Kursplan
Öppen för anmälan
Alla utbildningstillfällenKontakt
Svenska
Besöksadress
Helgonabacken 12, Lund
Postadress
Box 201, 221 00 Lund
+46 46 222 87 10
https://www.sol.lu.se/nordiska/
Marina Hansson
Studievägledare
+46 46 222 84 60
marina [dot] hansson [at] kansliht [dot] lu [dot] se
Behörighet & urval
Förkunskapskrav
Grundläggande behörighet samt 60 högskolepoäng i Svenska – språklig inriktning, grund- och fortsättningskurs (SVEA11 + SVEA20, eller motsvarande kurser).
Urval
Anmälan & antagning
Start Vårterminen 2023
Dagtid Lund, heltid 100%
På svenska
Studieperiod
22 mars 2023 - 26 april 2023
Ansökan
Öppen för sen anmälan
Anmäl dig via antagning.se
Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.
Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor
Sen anmälan
Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.
Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES
Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/
Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Språkkonsult: Språkpolitik och språkplanering är 13 750 SEK.