Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Språkkonsult: Språkpolitik och språkplanering

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Vill du lära dig att förstå hur språkpolitik och språkplanering fungerar?

I kursen Språkpolitik och språkplanering 7,5 hp får du lära dig mer om språkpolitik, lagstiftning och språkplanering i Sverige, och du får genom kontrastiva perspektiv en inblick i hur svensk språkvård och språkpolitik förhåller sig till andra länders. I kursen varvas teoretiska studier med praktiska övningar med särskilt fokus på språkkonsulters yrkesverksamhet. Genom att studera specifika språkplaneringsfall och träna dig i att utforma en språkpolicy får du koppla begrepp och grundprinciper inom språkpolitik och språkplanering till praktiken. Kursen riktar sig till dig som redan har läst 60 hp i ämnet svenska, språklig inriktning. Den kan ingå som valbar kurs inom kandidatkursen.  Kursen utgör också en obligatorisk kurs inom den fjärde terminen av Språkkonsultprogrammet.

Kursens placering

Kursen riktar sig till dig som redan har läst 60 hp i ämnet svenska, språklig inriktning. Den kan ingå som valbar kurs inom kandidatkursen.  Kursen utgör också en obligatorisk kurs inom den fjärde terminen av Språkkonsultprogrammet. 

Studieämnet svenska, språklig inriktning kan läsas som fristående kurser från grundkurs till kandidatkurs (1–90 hp) och kan utgöra huvudområde i examen på grundnivå (t.ex Filosofie kandidatexamen 180 hp). Utbildning i svenska/nordiska språk finns även på avancerad nivå inom Masterprogrammet i språk och språkvetenskap.

Mer om utbildningen hittar du på https://www.sol.lu.se/kurs/SVEG31

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Svenska

Besöksadress
Helgonabacken 12, Lund

Postadress
Box 201, 221 00 Lund

+46 46 222 87 10

https://www.sol.lu.se/nordiska/

Åsa Wikström

Studievägledare

+46 46 222 86 99

asa [dot] wikstrom [at] sol [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs 60 högskolepoäng i Svenska - språklig inriktning (SVEA11 + SVEA20 eller motsvarande kurser).

Urval

Platsgaranti

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2021

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

24 mars 2021 - 30 april 2021

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperVT 2021

Totalt antal antagna

Vårterminen 2021 - 0 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se