Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Patientperspektiv och egenförmåga

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kan man hitta glädje som cancersjuk? Hur hanterar man livet som kroniskt sjuk och/eller närstående till kroniskt sjuk? Genom att blanda medicinsk kunskap med socialt arbete och designtänkande skapas förutsättningar för helhetslösningar. Vilka samhällsfunktioner är involverade vid sjukdom och går det att designa ett samarbete med individens behov i centrum? Har närstående specifika behov och hur skiljer de sig från den cancersjukes? Kursen kombinerar teori med praktiskt arbete med vårdnavigering utifrån patient- och närståendeperspektiv. Kurs ges vid Institutionen för Designvetenskaper (Lunds Tekniska Högskola) i samverkan med Kliniska vetenskaper (Medicinska fakulteten) och Socialhögskolan (Samhällsvetenskapliga fakulteten).

Denna kurs genomförs i samverkan mellan Designvetenskaper, institutionen för kliniska vetenskaper och socialhögskolan. Samverkan sker också med personal på onkologen och cancerrehabilitering på Skånes universitetssjukhus. Maria Hägglund, forskare på hälsoinformatik på Karolinska institutet och Bodil Jönsson, prof em på Certec kommer att medverka som gästföreläsare.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Kursansvarig

Ulrika Sandén

E-post: ulrika [dot] sanden [at] design [dot] lth [dot] se

Kursansvarig

Fredrik Nilsson

E-post: fredrik [dot] nilsson [at] plog [dot] lth [dot] se

Kursansvarig

Lars Harrysson

E-post: lars [dot] harrysson [at] soch [dot] lu [dot] se

Kursansvarig

Hans Thulesius

E-post: hansthulesius [at] gmail [dot] com

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%. Vid lika meritvärde görs urval på högskoleprovet. Om det också är lika görs urval med lottning.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2023

Blandad undervisningstid Lund, deltid 25%

På svenska, distansutbildning

Antal träffar:
2 av vilka 2 är obligatoriska

Studieperiod

28 augusti 2023 - 14 januari 2024

Ansökan

Inställt

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Patientperspektiv och egenförmåga är 19 375 SEK.