Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Introduktion till hållbar energiförsörjning

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Energi (försörjning, omvandling och användning) och miljö är en av mänsklighetens viktigaste frågor. Det pågår en omställning från fossil till mer hållbar energiförsörjning. Kursen syftar till att ge en övergripande förståelse för vårt energisystem, konsekvenserna av vår användning av fossil energi samt möjligheter till, och svårigheter med, omställning till ett hållbart energisystem. Kurser ger en möjlighet för att förstå och även att kunna delta i debatter och diskussioner om energi. Kursen riktar sig i huvudsak mot studenter med intresse för energi och miljöfrågor utan att nödvändigtvis ha naturvetenskaplig eller teknik bakgrund.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Institutionen för energivetenskaper

Besöksadress
Ole Römers väg 1 (5:e vån), Lund

Postadress
Box 118, 221 00 Lund

+46 46 222 92 80

http://www.energy.lth.se/

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%. Vid lika meritvärde görs urval på högskoleprovet. Om det också är lika görs urval med lottning.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2023

Dagtid Lund, deltid 25%

På svenska

Studieperiod

16 januari 2023 - 4 juni 2023

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Introduktion till hållbar energiförsörjning är 18 125 SEK.