Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Introduktion till hållbar energiförsörjning

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Energi (försörjning, omvandling och användning) och miljö är en av mänsklighetens viktigaste frågor. Det pågår en omställning från fossil till mer hållbar energiförsörjning. Kursen syftar till att ge en övergripande förståelse för vårt energisystem, konsekvenserna av vår användning av fossil energi samt möjligheter till, och svårigheter med, omställning till ett hållbart energisystem. Kurser ger en möjlighet för att förstå och även att kunna delta i debatter och diskussioner om energi. Kursen riktar sig i huvudsak mot studenter med intresse för energi och miljöfrågor utan att nödvändigtvis ha naturvetenskaplig eller teknik bakgrund.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Kursansvarig | Per-Olof Johansson Kallioniemi | per-olof [dot] johansson_kallioniemi [at] energy [dot] lth [dot] se
Kursansvarig | Jens Klingmann | jens [dot] klingmann [at] energy [dot] lth [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 34 %, Högskoleprov: 34 %, Akademiska meriter (APGR): 32 %. Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2021

Dagtid Lund, deltid 25%

På svenska

Studieperiod

30 augusti 2021 - 14 januari 2022

Ansökan

Inställt

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Introduktion till hållbar energiförsörjning är 18 125 SEK.