Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Design och kognitiv tillgänglighet

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen vänder sig till alla som har ett intresse av design och kognitiv tillgänglighet. I kursen lär du dig vad kognitiv funktionsnedsättning och kognitiv tillgänglighet är. Du möter också användare och samtalar med personer som har levda erfarenheter av att vara beroende av kognitiv tillgänglighet. Du lär dig om arbetssätt, metoder och verktyg för att skapa kognitiv tillgänglighet i en designprocess. Kursen avslutas med ett tillämpat projekt som du själv formulerar. Kursen går att följa helt på distans. För att kunna tillgodogöra dig kursen på bästa sätt bör du ha genomgått en eftergymnasial utbildning.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Kursansvarig

Håkan Eftring

E-post: hakan [dot] eftring [at] certec [dot] lth [dot] se

Kursadministratör

Lena Leveen

E-post: lena [dot] leveen [at] certec [dot] lth [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%. Vid lika meritvärde görs urval på högskoleprovet. Om det också är lika görs urval med lottning.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Blandad undervisningstid Lund, deltid 25%

På svenska, distansutbildning

Inga obligatoriska träffar

Studieperiod

2 september 2024 - 19 januari 2025

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Design och kognitiv tillgänglighet är 21 250 SEK.