Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Programmeringsteknik, grundkurs

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

I kursen introduceras du till programmering och lär dig grundläggande programmeringsprinciper och datavetenskapliga begrepp samt att självständigt skapa datorprogram för att lösa problem. Inga särskilda förkunskaper i programmering krävs. Programmeringsspråket som används är Python 3. Kursen innehåller mycket praktiskt arbete med programmering, både i form av mindre övningar och större obligatoriska uppgifter. Ditt självständiga arbete varvas med föreläsningar samt schemalagda handledningstillfällen som sker på plats i Lund. Notera att kursen ges på kvartsfart över terminsgränsen, med början 30 oktober och tentamen i mitten av mars.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Kursansvarig

Sandra Nilsson

E-post: sandra [dot] nilsson [at] cs [dot] lth [dot] se

Kursansvarig

Patrik Persson

E-post: patrik [dot] persson [at] cs [dot] lth [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet samt Matematik 2a eller 2b eller 2c

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%. Vid lika meritvärde görs urval på högskoleprovet. Om det också är lika görs urval med lottning.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2023

Dagtid Lund, deltid 25%

På svenska

Studieperiod

30 oktober 2023 - 17 mars 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperHT 2023
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)20,73
Gymnasiebetyg med komplettering (BII)19,01
Folkhögskolebetyg (BF)-
Högskoleprovet (HP)1,35

Totalt antal antagna

Höstterminen 2023 - 35 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Programmeringsteknik, grundkurs är 19 375 SEK.