Patientsäkerhet
Kurs 7.5 högskolepoäng
Kursen Patientsäkerhet har som syfte att ge ökad förståelse för hur människan, tekniken och organisationen och samspelet mellan dessa (MTO-perspektiv) kan påverka riskbilden i en verksamhet. Kursen vill ge ökad förståelse för dessa faktorers viktiga roll i verksamheters strategier för förebyggande riskhantering och i utformandet av åtgärder för ökad säkerhet. Kursen syftar till att ge fördjupad kunskap och insikt om förutsättningar (teoretiskt och praktiskt) för att uppnå hög säkerhet ur patientperspektiv och systemperspektiv i hälso- och sjukvården.
Förtur ges till behöriga sökande som styrker pågående anställning och arbetslivserfarenhet (omfattande minst 2 år på minst halvtid) inom vårdområdet.
Mer om utbildningen hittar du på http://www.eat.lth.se/kurser/riskhantering/patientsaekerhet-tfrf45/
Stängd för anmälan
Alla utbildningstillfällenKontakt
Kursansvarig: Åsa Ek | asa [dot] ek [at] design [dot] lth [dot] se
Behörighet & urval
Förkunskapskrav
Gymnasieexamen inom vård och omsorg, eller högskoleexamen inom hälso- och sjukvård (exempelvis läkare, sjuksköterska, sjukgymnast, arbetsterapeut, psykolog, apotekare, receptarie, biomedicinsk analytiker eller medicinteknisk personal).
Urval
Platserna fördelas enligt: Betyg: 34 %, Högskoleprov: 34 %, Akademiska meriter (APGR): 32 %. Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter.
Anmälan & antagning
Start Vårterminen 2021
Blandad undervisningstid Lund, deltid 25%
På svenska, distansutbildning
Antal träffar:
6 av vilka 6 är obligatoriska
Studieperiod
18 januari 2021 - 6 juni 2021
Ansökan
Stängd för anmälan
Urvalsgrupper | VT 2021 |
---|---|
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI) | * |
Gymnasiebetyg med komplettering (BII) | * |
Högskoleprovet (HP) | * |
Akademiska poäng på grundnivå (APGR) | * |
Totalt antal antagna
Vårterminen 2021 - 7 st
- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen
Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.
Start Höstterminen 2021
Blandad undervisningstid Lund, deltid 25%
På svenska, distansutbildning
Antal träffar:
6 av vilka 6 är obligatoriska
Studieperiod
20 september 2021 - 28 februari 2022
Ansökan
Stängd för anmälan
Anmäl dig via antagning.se
Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.
Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor
Sen anmälan
Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.
Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES
Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/
Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Patientsäkerhet är 18 125 SEK.