Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Sara Malmström, högskoleingenjör

”Jag vill vara en del av automationens framtid”

Sara Malmström studentbild

”Jag heter Sara Malmström och läser till högskoleingenjör i elektroteknik med automation i Helsingborg. Min utbildning handlar om att göra elektriska kretsar och automatiska system, allt från mobiler till robotar. Man kan tänka så här: det är vi som gör hårdvaran och dataingenjörerna som gör mjukvaran.

Allt mer automatiseras i dag och automationen går mot en spännande framtid, just därför valde jag min utbildning. Jag vill vara en del av framtiden och få chansen att påverka den. Just nu vet jag inte vad jag vill arbeta med, men eftersom att utbildningen är bred finns det många olika vägar att gå.”

Kan du berätta om ditt engagemang utanför studierna?

”Jag är engagerad i flera saker utanför studierna, bland annat sitter jag med i studierådet. Jag tycker att det är otroligt viktigt att studierna fungerar för oss och för dem som kommer efter oss. Jag är därför väldigt mån om att utbildningen håller en hög nivå. I studierådet har man möjlighet att påverka utbildningens innehåll genom att diskutera vad som är positivt och negativt med kurserna och lyfta upp det till lärare och programledningen.

Jag har dessutom varit huvudansvarig för ett nollningsevenemang som vi kallar för ”Flying”. Det var jätteroligt och jag lärde mig att hålla i en större budget, planera och genomföra ett evenemang samt att inta en ledaroll. Jag känner att jag har växt som person i och med mina engagemang och fått massvis av erfarenheter som jag tar med mig in i arbetslivet.”
 

Intervjun genomfördes i september 2015

Namn: Sara Malmström

Född: 1991

Utbildning: Studerar högskoleingenjörsprogrammet i elektroteknik med automation

Började studera i Helsingborg: Hösten 2014

Beräknat år för examen: Våren 2017

Bor: I Helsingborg

Campus Helsingborg

Campus Helsingborg etablerades år 2000 i en gammal gummifabrik söder om centrum. Studenterna kan läsa kandidatprogram, masterutbildningar och fristående kurser vid Campus och de största utbildningarna är service management och strategisk kommunikation.

Service management har flera olika inriktningar på sina kandidatprogram och strategisk kommunikation har två. Campus Helsingborg har de enda institutionerna för respektive ämne i Sverige.

Vid Campus Helsingborg studerar även bland annat blivande socionomer, ämneslärare och högskoleingenjörer. Här finns också en utbildning i modevetenskap.

Campus Helsingborgs webbplats

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen