Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Tros- och livsåskådningsvetenskap: Att tala om etik med tonåringar

Kurs 7,5 högskolepoäng

I kursen diskuteras etiska frågor som lärare på högstadium/gymnasium samt konfirmandpräster förväntas undervisa och vägleda sina elever/konfirmander i. Vi talar om manligt och kvinnligt, sexualitet, människors och djurs värde, rättvisa och orättvisa, fattigdom och miljöfrågor.

Kursen består dels av föreläsningar och dels av studentledd undervisning. Grupper av studenter får i uppgift att tillsammans förbereda, genomföra och utvärdera ett undervisningspass i ett av ovan nämnda ämnen där tänkt målgrupp är antingen en konfirmandgrupp eller en niondeklass. Övriga studenter fungerar som ”elever/konfirmander” och tillsammans utvärderar vi hur den ansvariga gruppen genomfört undervisningen.

Examinationen sker dels fortlöpande, genom aktivt deltagande vid den studentledda undervisningen, dels genom ett paper på temat pedagogens roll och uppgift i etikundervisningen.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.teol.lu.se/kurs/TLVB62/

Kontakt

Centrum för teologi och religionsvetenskap
Helgonavägen 3, LUX - Hus B, Lund
Box 192, 221 00 Lund

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt 30 hp högskolestudier.

Urval

Platsgaranti

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2017

Studieperiod

Ansökan

Kvällstid Lund, halvtid 25%

På svenska

28 augusti 2017 - 14 januari 2018

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Tros- och livsåskådningsvetenskap: Att tala om etik med tonåringar är 12 500 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen