Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Tros- och livsåskådningsvetenskap: Fördjupningskurs

Kurs 15 högskolepoäng

Människan beskrivs ibland som en tolkande varelse. Vi tolkar inte bara texter, utan hela verkligheten omkring oss. I den här kursen fördjupas tidigare studier av olika etiska, filosofiska och teologiska tankeströmningar med speciellt fokus på tolkning och metod. Hur kan man tyda religionens plats i offentligheten? Vad innebär det att tolka en etisk, filosofisk eller teologisk klassiker? Hur läser man en akademisk avhandling?

Detta är några av de frågor som ställs i kursens första del. I den andra delen får du sedan möjlighet att fördjupa dig inom ett av de tre ämnesområdena etik, religionsfilosofi eller systematisk teologi.

Mer om utbildningen hittar du på https://www.ctr.lu.se/kurs/TLVC14

Kontakt

Centrum för teologi och religionsvetenskap
Helgonavägen 3, LUX - Hus B, Lund
Box 192, 221 00 Lund

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt Tros- och livsåskådningsvetenskap: Fortsättningskurs (TLVB02) eller Tros- och livsåskådningsvetenskap: Fortsättningskurs (TLVB31/TLVD31) och Tros- och livsåskådningsvetenskap: Fortsättningskurs (TLVB32/TLVD32) eller motsvarande.

Urval

Platsgaranti

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2019

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, halvtid 50%

På svenska

2 september 2019 - 19 januari 2020

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Tros- och livsåskådningsvetenskap: Fördjupningskurs är 25 000 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen