Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Teaterns teori och praktik: Grund- och fortsättningskurs

Kurs 60 högskolepoäng
Teaterns teori och praktik är en fristående kurs som ges upp till och med kandidatnivå (90 hp). Den vänder sig till dig som vill utforska och experimentera med scenkonst. Utbildningen ger dig dels en historisk förståelse för teatermediet, dess utveckling och samhällsroll, dels en fördjupad förståelse för den samtida scenkonstens många skiftande uttryck.

Kommunikation, kritik och kreativitet är nyckelord i utbildningen. Du får lära dig hur scenkonst kommunicerar och hur du själv kommunicerar med hjälp av teatermediet. Du får i tal och skrift förhålla dig kritiskt till scenkonst och arbeta kreativt med scenkonst i mindre projekt. Andra och tredje terminen mynnar ut i större självständiga projekt. Med de kunskaper och färdigheter som du får under utbildningen ska du lättare kunna orientera dig på scenkonstfältet och driva och utveckla egna scenkonstprojekt.Våra tidigare studenter arbetar idag som regissörer, dramatiker, dramaturger, producenter, kulturkritiker, kulturpolitiker, scenografer, scenarbetare, pedagoger, projektledare m.m. Efter utbildningen har du en fördjupad förståelse för teatermediet och teaterns roll i samhället och goda förutsättningar för att bidra till att utveckla ny scenkonst.

När du ansöker: Läs noggrant igenom anvisningar för ansökan. Du hittar information här: https://www.sol.lu.se/teater/nasta-antagning/

Mer om utbildningen hittar du på https://www.sol.lu.se/kurs/TTPA05

Kontakt

Teaterns teori och praktik
Helgonabacken 12, Lund
Box 201, 221 00 Lund
+46 46 222 84 60

Susan Hydén

Studievägledare

susan [dot] hyden [at] sol [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt 30 högskolepoäng eller 1 års arbetslivserfarenhet.

Urval

grundas på de sökandes personliga brev och CV och i ett andra steg på intervjuer med de sökande.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2019

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

2 september 2019 - 7 juni 2020

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Teaterns teori och praktik: Grund- och fortsättningskurs är 100 000 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen