Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Teaterns teori och praktik: Grund- och fortsättningskurs

Kurs 60 högskolepoäng

Beskrivning

Teaterns teori och praktik är en fristående kurs som ges upp till och med kandidatnivå (90 hp). Den vänder sig till dig som vill utforska och experimentera med scenkonst. Utbildningen ger dig dels en historisk förståelse för teatermediet, dess utveckling och samhällsroll, dels en fördjupad förståelse för den samtida scenkonstens många skiftande uttryck.

Kommunikation, kritik och kreativitet är nyckelord i utbildningen. Du får lära dig hur scenkonst kommunicerar och hur du själv kommunicerar med hjälp av teatermediet. Du får i tal och skrift förhålla dig kritiskt till scenkonst och arbeta kreativt med scenkonst i mindre projekt. Andra och tredje terminen mynnar ut i större självständiga projekt. Med de kunskaper och färdigheter som du får under utbildningen ska du lättare kunna orientera dig på scenkonstfältet och driva och utveckla egna scenkonstprojekt.Våra tidigare studenter arbetar idag som regissörer, dramatiker, dramaturger, producenter, kulturkritiker, kulturpolitiker, scenografer, scenarbetare, pedagoger, projektledare m.m. Efter utbildningen har du en fördjupad förståelse för teatermediet och teaterns roll i samhället och goda förutsättningar för att bidra till att utveckla ny scenkonst.

När du ansöker: Läs noggrant igenom anvisningar för ansökan. Du hittar information här: https://www.sol.lu.se/teater/nasta-antagning/

Mer om utbildningen hittar du på https://www.sol.lu.se/kurs/TTPA05

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Teaterns teori och praktik

Besöksadress
Helgonabacken 12, Lund

Postadress
Box 201, 221 00 Lund

+46 46 222 78 47

https://www.sol.lu.se/litteraturvetenskap/

Susan Hydén

Studievägledare

+46 46 222 84 65

susan [dot] hyden [at] sol [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt 30 högskolepoäng eller 1 års arbetslivserfarenhet.

Urval

grundas på de sökandes personliga brev och CV och i ett andra steg på intervjuer med de sökande.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2021

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

30 augusti 2021 - 5 juni 2022

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Teaterns teori och praktik: Grund- och fortsättningskurs är 110 000 SEK.