Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Krisens estetik: Hälsa och välbefinnande

Kurs 3 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen handlar om hur kriser i hälsa och välbefinnande gestaltas i ett antal gripande, aktuella och provocerande filmer. Sådana skildringar ger en unik möjlighet att förstå och diskutera hur vi som individer reagerar i en krissituation och hur kultur och samhälle hanterar kriser i hälsa och välbefinnande.

Filmerna och de frågor de väcker undersöks från en tvärvetenskaplig horisont – utöver lärare från Filmvetenskap/Humaniora medverkar lärare från de Juridiska, Medicinska och Konstnärliga fakulteterna. Ett centralt värde i kursen är just att se hur olika discipliners synsätt kompletterar och berikar varandra – hur de rent av är nödvändiga för en nyanserad förståelse för hur hälsa och välbefinnande framställs inom film och medier, samt hur de påverkar både individ och samhälle.

Krisens estetik: Hälsa och välbefinnande riktar sig till alla som vill fördjupa sina kunskaper om frågor som rör kris, kultur, film och samhälle, men särskilt till dig som i ditt yrkesliv eller i andra sammanhang har ett specifikt intresse för kriser i hälsa och välbefinnande. Hösten 2022 ges den på engelska, på kvartsfart, på distans, med föreläsningar/seminarier, vanligtvis måndagar kl. 16-18.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Filmvetenskap

Besöksadress
Helgonabacken 12, Lund

Postadress
Box 201, 221 00 Lund

+46 46 222 78 47

https://www.sol.lu.se/filmvetenskap

Susan Hydén

Studievägledare

+46 46 222 84 65

susan [dot] hyden [at] sol [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%. Vid lika meritvärde görs urval på högskoleprovet. Om det också är lika görs urval med lottning.

Anmälan & antagning

Ditt utbildningstillfälle från antagning.se

Dagtid Lund, deltid 25%

På engelska, distansutbildning

Inga obligatoriska träffar

Studieperiod

7 november 2022 - 15 januari 2023

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Krisens estetik: Hälsa och välbefinnande är 5 500 SEK.