Utvecklingsstudier: Utvecklingspolicy i praktiken
Kurs 15 högskolepoäng
Beskrivning
Kursen ges som obligatorisk kurs inom kandidatprogrammet i utvecklingsstudier. Kursen fokuserar på samtida utvecklingsfrågor.
För en mer ingående förståelse av aktuella företeelser presenterar kursen en analys av de teoretiska och praktiska vägar utvecklingspolitiken och dess strategier tagit fram till nu. Utifrån den bakgrunden analyseras de viktigaste områdena inom modern utvecklingspolitik tematiskt. Genom att undersöka ekonomiska, organisatoriska, politiska och teknologiska trender inom utvecklingstänkande och hur de omsatts i utvecklingspolitik visar kursen att utveckling har varit en historiskt föränderlig process med många inriktningar.
Kursen är uppdelad i tre moment. I moment 1 presenteras politiska och teoretiska referensramar för utveckling och deras praktiska konsekvenser. Begreppet utveckling behandlas också i förhållande till den breda uppsättning av aktörer som idag påverkar globala ekonomiska processer.
Moment 2 består av ett antal tematiska avsnitt som ger exempel på hur det moderna utvecklingstänkandet och modern utvecklingspolitik närmat sig varandra och påverkat utvecklingssamarbetet. För en bred förståelse för dessa teman används exempel från olika länder. I moment 3 tillämpas de kunskaper som inhämtats under kursen genom ett större individuellt arbete.
Mer om utbildningen hittar du på http://www.keg.lu.se
Utbildningsplan
Stängd för anmälan
Alla utbildningstillfällenKontakt
bids [at] keg [dot] lu [dot] se
Behörighet & urval
Förkunskapskrav
Urval
Platserna fördelas enligt: Betyg: 34 %, Högskoleprov: 34 %, Akademiska meriter (APGR): 32 %. Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter.
Anmälan & antagning
Start Höstterminen 2021
Dagtid Lund, heltid 100%
På engelska
Studieperiod
1 november 2021 - 16 januari 2022
Ansökan
Inställt
Anmäl dig via antagning.se
Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.
Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor
Sen anmälan
Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.
Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES
Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/
Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Utvecklingsstudier: Utvecklingspolicy i praktiken är 25 000 SEK.