Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Utvecklingsstudier: Examensarbete för magisterexamen

Kurs 15 högskolepoäng
Kursen utgör examensarbete för magisterexamen inom huvudområdet utvecklingsstudier och har en tvärvetenskaplig inriktning. Kursen kan läsas som fristående kurs samt förekomma som alternativ inom olika utbildningsprogram. Kursen utgör en del av fjärde terminens studier i utvecklingsstudier och kan ingå i en magisterexamen med utvecklingsstudier som huvudämne.

Utbildningen i utvecklingsstudier har till syfte att i ett tvärvetenskapligt perspektiv förmedla grundläggande kunskaper om u-länder. Kursen syftar till att i anslutning till det självständiga arbetet ge deltagarna fördjupade inblickar i de problem av metodologisk och etisk natur som är förknippade med undersökningsarbete i och omkring utvecklingsländer samt ge fördjupade insikter i aktuella teoririktningar och forskningsområden inom utvecklingsstudier och utvecklingsgeografi. Genom den fördjupade analysen i arbetet ges också insikter och kunskaper som kan vara till nytta vid internationell tjänst eller upplysnings- och undervisningsverksamhet.

Mer om utbildningen hittar du på http://keg.lu.se/utbildning/utbildningsutbud/fristaende-kurser

Kontakt

Studievägledare: bids [at] keg [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

kandidatexamen i utvecklingsstudier eller motsvarande, 15 hp ämnesstudier i utvecklingsstudier eller motsvarande, minst 7,5 hp samhällsvetenskaplig metod samt minst 7,5 hp vetenskapsteori. Samtliga kurser ska vara på avancerad nivå.

Urval

Platserna fördelas enligt: Akademiska meriter (APAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2019

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

4 november 2019 - 19 januari 2020

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Start Vårterminen 2020

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

24 mars 2020 - 7 juni 2020

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Utvecklingsstudier: Examensarbete för magisterexamen är 25 000 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen