Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Basira Hosseini

Varför sökte du till barnmorskeprogrammet? 
Jag ville arbeta med den friska människan och samtidigt ha möjlighet att arbeta internationellt.

Vad var ditt mål med utbildningen?
Målet var att få arbeta utomlands, vilket jag har gjort och ska göra i Dubai. I framtiden skulle jag vilja arbeta med ultraljudsundersökningar, eftersom det är ett mycket självständigt arbete. 

Är du nöjd med ditt utbildningsval?
Ja, jag är nöjd. Utbildningen var svår. Det var verkligen avancerad nivå, men jag klarade alla tentor. Det var roligt och intressant så jag ville prestera. Den verksamhetsförlagda utbildningen var svår. Det ställdes väldigt höga krav. Jag fick vara med och förlösa redan under första praktiken. 

Vilka arbetsuppgifter har du?
Jag arbetar med eftervård av de som nyss fått barn. Jag arbetar även med gravida som behöver igångsättning, har blödningar eller vattenavgång. Mitt arbete involverar framförallt de som blivit förlösta, det vill säga nyblivna mödrarar som behöver eftervård. Jag ger smärtlindring, amningshjälp och ibland gör jag provtagningar. I arbetet ingår att ge råd och stöd till hela familjen.

Vad tycker du är intressant och roligt med ditt arbete?
Allt. Att fokus är på det friska. Glädje och förväntningar som de blivande föräldrarna känner. Det handlar om nya liv och livet. Men även att yrket är självständigt så länge allt är normalt, men om det behövs har man alltid en kollega att fråga. Annars får man tillkalla en läkare. 

Vilka utmaningar har du i ditt arbete?
När jag inte når fram på grund av språkbarriärer. Ofta finns det dock någon i personalen som kan språket som de nyblivna föräldrarna talar. Men även att vi har personalbrist. Ibland känner jag mig otillräcklig för att det är så många familjer som samtidigt behöver stöd och hjälp.

Sidansvarig:

Porträttbild på Basira


Namn: Basira Hosseini

Yrke: Barnmorska på BB i Malmö perinatal

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen