Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här
Specialistsjuksköterskeprogrammet - hälso- och sjukvård för barn och ungdom, inriktning barnsjukvård vid Lunds universitet

Specialistsjuksköterskeprogrammet, hälso- och sjukvård för barn och ungdom, inriktning barnsjukvård

Program 60 högskolepoäng1 årSpecialistsjuksköterskeexamen
Vill du arbeta med att hjälpa de barn och ungdomar som behöver vård? Vill du även samarbeta med barn och ungdomars familjer? Då kan detta vara en utbildning för dig!

Programmet kommer att ge dig den kompetens som krävs för att arbeta med omvårdnad och ge behandling till barn och ungdomar. Du lär du dig också att bedöma och arbeta med barn och ungdomars vårdbehov utifrån vilket utvecklingsstadium som barnet eller ungdomen befinner sig i. Programmet ger dig dessutom kompetens att kunna utveckla och bedriva ett hälsofrämjande och förebyggande arbete.

Kontakt

Studievägledare
E-post: studievagledare_vard [at] med [dot] lu [dot] se

Mer om programmet

I utbildningen varvas teoretiska och praktiska studier. Den verksamhetsförlagda utbildningen sker inom barnhälsovård, barnmedicinsk och barnkirurgisk verksamhet samt akut-, neonatal- och intensivvård.

Programmet riktar sig till dig som är legitimerad sjuksköterska och som vill arbeta som barnsjuksköterska.

 

Urval - Akademiska meriter, APAV

I urvalsgruppen akademiska poäng ger all statlig och kommunal högskole-/ och universitetsutbildning på grundnivå och avancerad nivå, som avklarats vid ansökningstidens utgång, akademiska poäng. Max antal poäng som räknas är 285 i urvalsgruppen APAV.

Kortfakta

Studiestart:
Vårtermin

Studietakt:
Ges både på hel- och halvfart

Studieort:
Lund. Den verksamhetsförlagda utbildningen kan ske i hela Skåne, alternativt enligt överenskommelse med annan region. Både helg-, kvälls- och nattjänstgöring kan förekomma.


På Medicinska fakultetens Studentwebb kan du läsa om:

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Leg sjuksköterska och sjuksköterskeexamen 180 hp inkl ett självständigt arbete om 15 hp eller motsvarande

Urval

Platserna fördelas enligt: Akademiska meriter (APAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Vårterminen 2019

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

21 januari 2019 - 19 januari 2020

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Dagtid Lund, halvtid 50%

På svenska

21 januari 2019 - 17 januari 2021

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Specialistsjuksköterskeprogrammet, hälso- och sjukvård för barn och ungdom, inriktning barnsjukvård är 140 000 SEK.

Karriär

Ett blått pussel

Var kan jag arbeta och med vad?

När du är färdigutbildad kan du arbeta inom till exempel medicinsk- och kirurgisk barnsjukvård, akutsjukvård, barnintensivvård, neonatalvård och barn- och skolhälsovård. Du kan bland annat arbeta med omvårdnad, undersökningar, behandlingar av barn och ungdomar. Du kan dessutom arbeta med att beskriva hälsorisker och hälsoproblem samt utveckla och bedriva ett hälsofrämjande och förebyggande arbete. Du kan arbeta inom både öppen och sluten vård. Arbetet sker i nära samarbete med familj och andra närstående.

Arbetsmarknadsprognos

Det råder brist på sjuksköterskor med specialistkompetens. Bristen förväntas bestå under en lång tid framöver.

Akademisk karriär

Du kan tillgodoräkna delar av din utbildning om du vill fortsätta med masterstudier.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen