Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Carl-Johan, arbetsterapeutprogrammet

I framtiden vill Carl-Johan jobba med neurologi och strokerehabilitering, men kanske även rehabilitering på vårdcentral alternativt coachande samtal mot företag/privat sektor.

Carl-Johan står utomhus framför en gul tegelbyggnad och ler.

Hur gick du tillväga när du valde studier?
Då jag är intresserad av flera saker så analyserade jag vad mina intressen var studiemässigt och jämförde det med utbildningarna som fanns tillgängliga inom humaniora och medicin och kom fram till att arbetsterapi borde vara något för mig.

Upplevde du att det var någon skillnad mot när du gick på gymnasiet? Vad i så fall?
Självklar skillnad. Man tar ansvar för sina egna studier på ett annat sätt. Studietakten är snabbare, mer djup i materialet och förväntningarna på studenterna är högre. Men vid universitetsstudier så är studierna självvalda på ett sätt som främjar motivation och intresse vilket skiljer sig positivt från gymnasiet i min upplevelse.  

Vad har varit roligast på din utbildning än så länge?
Jag tycker att blandningen mellan praktik och teori har varit roligt att gå igenom. Möjligheten att studera utomlands om man som jag är intresserad av utlandsstudier/arbete så har programmet flertalet partneruniversitet och möjligheten att skapa sig en internationell profil är god!  

Vad har varit tuffast?
Att skapa sig en bild av professionens helhet i början samt under termin 4 så var det mycket som skulle läras in!

Skulle du göra något annorlunda i dag, om du var ny student nu, men med den kunskap du har nu?
Tror inte det faktiskt! Är väldigt nöjd med programmet och utsikterna för framtiden ser ljusa ut, både inom jobb och att man kan arbeta med hela människan från barnsben till palliativ vård av äldre. Så tråkigt och enformigt är något det aldrig blir, tror jag.  

Hur hittade du din bostad?
Då jag för närvarande bor i Malmö i en ”vanlig lägenhet” så hittade jag den genom min bror. När jag bodde i Lund så var det genom min nation Helsingkrona som jag fick hjälp med en studentbostad i 2:a hand.

Vad gör du på fritiden?
Jag umgås med nära och kära och spelar musik när jag har möjlighet. Gillar att träna thaiboxning och löpning, åker skateboard när vädret tillåter, samt tycker om resor och matlagning.

Hur ser en vanlig dag ut? Hur är studierna upplagda?
En vanlig dag börjar runt kl 9.00 på HSC i Lund där vi studerar. Föreläsning till lunchtid alternativt till eftermiddagen varvat med lunch och umgänge på skolan. Ibland arbetar jag och ibland studerar jag hemma eller med kompisar.  

Har du något råd till blivande studenter, kring hur de bör tänka kring studier och sin framtid?
Tänk långsiktigt med dina programval. Vi har en fantastisk möjlighet i detta land då studierna är gratis så tänk noga efter vad du är intresserad av och se om det finns att studera! Lön för mödan ska man få såklart men tänk på att en stor del av din dag kommer att läggas på ditt jobb, så se till att du kan ha roligt under tiden och gör något som du finner meningsfullt.   

Vad siktar du på att jobba med?
Just nu är jag väldigt intresserad av neurologi och strokerehabilitation men även rehabilitering på vårdcentral alternativt coachande samtal mot företag/privat sektor verkar intressant! 

Fakta: Carl-Johan

Född: 1990

Kommer från: Helsingborg

Bor: Malmö

Utbildning: Arbetsterapeutprogrammet

Började studera: ht-17

Förväntad examen: vt-20

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen