Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versionerna av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Hälsofrämjande vård

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Är du intresserad av hälsofrämjande vård? Då kan den här kursen vara något för dig.

Hälsofrämjande vård handlar om hur personer som drabbas av ohälsa eller sjukdom kan må bra och uppleva hälsa trots det aktuella hälsotillståndet. För att främja hälsa behöver vi förstå olika perspektiv på hälsa. Hälsofrämjande insatser ske globalt, utifrån befolkningen i det land man bor eller på personnivå i mötet med den drabbade individen.

Olika professioner i vården använder olika metoder för att främja hälsa. Oavsett vilken inriktning du väljer att utbilda dig inom sker allt arbete inom vården i team, där hälsans grundläggande perspektiv och värden behöver förstås, förklaras och diskuteras.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Studievägledare
E-post: studievagledare_vard [at] med [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 34 %, Högskoleprov: 34 %, Akademiska meriter (APGR): 32 %. Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2021

Blandad undervisningstid Lund, deltid 50%

På svenska, distansutbildning

Studieperiod

18 januari 2021 - 28 mars 2021

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperVT 2021
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)20,57
Gymnasiebetyg med komplettering (BII)20,90
Folkhögskolebetyg (BF)-
Högskoleprovet (HP)1,20
Akademiska poäng på grundnivå (APGR)165,0

Totalt antal antagna

Vårterminen 2021 - 10 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Hälsofrämjande vård är 17 500 SEK.