Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Handledning av studenter i verksamhetsförlagd utbildning - bedömning och återkoppling

Kurs 3 högskolepoäng

Beskrivning

Vill du utvecklas i rollen som VFU-handledare? Kursen ger dig praktiska redskap i mötet med studenter i verksamhetsförlagd utbildning och presenterar teoretiska modeller att bygga vidare på i verksamheten.

Kursens innehåll

Innehållet är utformat för att möta behov hos och vara relevant för aktiva eller blivande handledare vid utbildningsprogram på Medicinska fakulteten, Lunds universitet. Under kursen behandlas varför olika former av bedömning och återkoppling i verksamhetsförlagd utbildning används, hur och när de kan användas samt på vilket sätt användningen kan främja studenters lärande.

Planerade datum och tider för träffar HT2023 (en del på plats, en del online på Zoom):

1 september, kl 9.00-11.00 (online)
28 september, kl 9.00-16.00 (på plats)
18 oktober, kl 9.00-15.00 (på plats)
17 november, kl 9.00-15.00 (på plats)
8 december, kl 9.00-12.00 (online)

Efter kursen 

Kursen förbereder dig för att vara handledare till studenter i VFU. Innehållet är riktat mot hur arbetet med studenter fungerar vid Medicinska fakulteten vid Lunds universitet.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Kursledare

Ketty Andersson

E-post: ketty [dot] andersson [at] med [dot] lu [dot] se

Kursledare

Pia Strand

E-post: pia [dot] strand [at] med [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs grundläggande behörighet samt godkänd yrkesexamen från någon av följande program; audionom-, arbetsterapeut-, barnmorske-, fysioterapeut-, logoped-, läkar-, sjuksköterske-, specialistsjuksköterske- eller röntgensjuksköterskeprogrammet.

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2023

Dagtid Lund, deltid 10%

På svenska

Studieperiod

28 augusti 2023 - 14 januari 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperHT 2023

Totalt antal antagna

Höstterminen 2023 - 30 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Handledning av studenter i verksamhetsförlagd utbildning - bedömning och återkoppling är 7 750 SEK.