Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Avancerat prehospitalt omhändertagande vid tidskritisk sjukdom

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Är du redan specialistutbildad sjuksköterska med inriktning ambulanssjukvård? Vill du fördjupa dina kunskaper kring bedömning, behandling och omvårdnad vid tidskritiska sjukdomstillstånd? Välkommen till denna kurs som bedrivs digitalt utan fysiska träffar.

Kursens innehåll

Kursen är för dig som redan är specialistsjuksköterska inom ambulanssjukvård och därmed i din professionella vardag möter personer med sjukdomstillstånd som kräver ett högt vårdtempo. Kursen ger dig förutsättningar att inhämta kunskap för att identifiera, bedöma, behandla och ansvara för vård av patienter med tidskritisk sjukdom.

Under kursens gång studerar vi:

  • Anatomi och patofysiologi.
  • Undersöknings- och behandlingsstrategier.
  • Omvårdnadsåtgärder.
  • Medicinsk teknik som kan appliceras vid tidskritisk sjukdom.
  • Intersektionalitet, vårdrum, vårdrelation och vårdetiska aspekter vid tidskritisk sjukdom.

Efter kursen

Efter kursen kommer du att ha en fördjupad kunskap kring allvarliga och tidskritiska sjukdomstillstånd, både utifrån ett medicinskt och omvårdnadsmässigt perspektiv. Kursen kan också användas som en delkurs om du saknar magisterexamen eller vill ta en masterexamen.   

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Kursledare

Andreas Rantala

E-post: andreas [dot] rantala [at] med [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Kandidatexamen inom omvårdnad samt specialistsjuksköterskeexamen inriktning ambulanssjukvård.

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2023

Dagtid Lund, deltid 25%

På svenska, distansutbildning

Inga obligatoriska träffar

Studieperiod

28 augusti 2023 - 14 januari 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperHT 2023

Totalt antal antagna

Höstterminen 2023 - 50 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Avancerat prehospitalt omhändertagande vid tidskritisk sjukdom är 19 375 SEK.