Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Avancerat prehospitalt omhändertagande vid tidskritisk sjukdom

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Är du redan specialistutbildad sjuksköterska med inriktning ambulanssjukvård? Vill du fördjupa dina kunskaper kring bedömning, behandling och omvårdnad vid tidskritiska sjukdomstillstånd? Då kan denna kurs vara något för dig. Kursen genomförs för andra gången och upplägget har justerats något sedan föregående tillfälle. Välkommen till denna kurs som bedrivs digitalt i realtid och utan fysiska träffar.

Kursens innehåll

Kursen är för dig som redan är specialistsjuksköterska inom ambulanssjukvård och därmed i din professionella vardag möter personer med sjukdomstillstånd som kräver ett högt vårdtempo. Kursen ger dig förutsättningar att inhämta kunskap för att identifiera, bedöma, behandla och ansvara för vård av patienter med tidskritisk sjukdom.

Under kursens gång studerar vi:

  • Fysiologi och patofysiologi.
  • Undersöknings- och behandlingsstrategier.
  • Omvårdnadsåtgärder.
  • Medicinsk teknik som kan appliceras vid tidskritisk sjukdom.
  • Intersektionalitet, vårdrum, vårdrelation och vårdetiska aspekter vid tidskritisk sjukdom.

Kursens genomförande

Utgångspunkten är att föreläsningar och examinationer genomförs digitalt via Zoom varannan till var tredje fredag. Fastställda och obligatoriska tillfällen för deltagande är:

  • 6 september - Kursintroduktion med upprop via Zoom.
  • 25 oktober - Examination provmoment 1 (synkron tentamen via Zoom)
  • 29 november - Examination provmoment 2 (skriftlig uppgift i grupp och muntlig redovisning i grupp med individuell bedömning, via Zoom)
  • 10 januari 2025 - Examination provmoment 3 (skriftlig uppgift i grupp och muntlig redovisning i grupp med individuell bedömning, via Zoom)

Efter kursen

Efter kursen kommer du att ha en fördjupad kunskap kring allvarliga och tidskritiska sjukdomstillstånd, både utifrån ett medicinskt och omvårdnadsmässigt perspektiv. Kursen kan också räknas in i en magister- eller masterexamen i medicinsk vetenskap.   

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Kursansvarig

Andreas Rantala

E-post: andreas [dot] rantala [at] med [dot] lu [dot] se

Studievägledare

Susanne Destow

E-post: fris_studsoc [at] med [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Kandidatexamen inom omvårdnad samt specialistsjuksköterskeexamen inriktning ambulanssjukvård.

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, deltid 25%

På svenska, distansutbildning

Inga obligatoriska träffar

Studieperiod

2 september 2024 - 19 januari 2025

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Avancerat prehospitalt omhändertagande vid tidskritisk sjukdom är 25 625 SEK.