Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versionerna av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Psykiatriska sjukdomstillstånd II

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen ger fördjupade kunskaper i barnpsykiatri, ångestsyndrom och missbruk - vård och behandling

Examination utgörs av en individuell skriftlig hemtentamen och inlämningsuppgifter i barnpsykiatri, ångestsyndrom och missbruk - vård och behandling. Förutom introduktionsdagen är det tre campusbaserade tillfällen.

Kursen ingår som en valbar kurs i Masterprogrammet i medicinsk vetenskap, 120 hp, men kan även läsas fristående. Samläsning sker med studenter i specialistsjuksköterskeprogrammet, psykiatrisk vård.

 

Öppen för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Studievägledare 
Alexandra Odenmar
E-post: alexandra [dot] odenmar [at] med [dot] lu [dot] se
Telefon: 046-222 71 21

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Examen från arbetsterapeut-, sjukgymnast-, sjuksköterske- respektive röntgensjuksköterskeprogrammet motsvarande kandidatexamen (180 hp) alternativt motsvarande kompetens i medicinsk vetenskap.

Urval

Platserna fördelas enligt: Akademiska meriter (APAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2021

Blandad undervisningstid Lund, deltid 50%

På svenska, distansutbildning

Antal träffar:
0 av vilka 0 är obligatoriska

Studieperiod

30 augusti 2021 - 7 november 2021

Ansökan

Sista ansökningsdag 2021-04-15

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Psykiatriska sjukdomstillstånd II är 17 500 SEK.