Genusvetenskap, kandidat- och masterprogram – Framtidsspåret
Framtidsspåret är en arbetslivsorienterande seminarie- och workshopserie på Genusvetenskapliga institutionen där du får möjlighet att reflektera, utveckla och inspireras kring möjliga vägar in och vidare ut i arbetslivet.
Redan från början av dina studier vill vi ge dig utrymme att reflektera över vad du vill göra inom och efter din utbildning och planera för det. Att få tid till egen reflektion samt att i grupp kunna diskutera dessa frågor gör det möjligt att utforska dina egna intressen och göra val under studietiden som stärker din kompetens inom dina intresseområden. Därför erbjuder vi Framtidsspåret som löper parallellt med kurser på vårt kandidat- och masterprogram.
Framtidsspåret är utvecklat av Genusvetenskapliga institutionen för att komplettera den teoretiska utbildningen. Det består av en inspirationsdel och en verktygsdel:
I inspirationsdelen får du träffa människor som jobbar inom spännande områden som är relaterade till utbildningen. De ger dig en inblick i vägval, strategier och erfarenheter från arbetslivet.
I verktygsdelen fokuserar vi på att planera, reflektera och förbereda dig för att söka praktikplatser och jobb. Vi tränar på att skriva texter och göra presentationer i olika genrer, undersöker olika sätt att söka jobb, vilka branscher och yrkestitlar som kan vara relevanta för dig och planerar för ditt framtida arbetsliv.
På så vis ges du möjlighet att utveckla praktiska färdigheter och få inspiration till de många alternativ som finns för en genusvetare.
Exempel på aktiviteter som erbjuds:
- Planera din utbildning (workshop)
- Jobbsökar-workshop (CV och personligt brev)
- Kompetensboost (workshop)
- Praktikinspiration (föreläsning)
- Inspirationsföreläsningar (besök från alumner och yrkesverksamma)
Mer information om Framtidsspåret, samt de olika aktiviteterna kommer under utbildningens gång.